Márki-Zay az orosz tankok elől menekülőkről: Nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett

2022. február 28. 12:10

„Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukránpárti ebben a konfliktusban” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

2022. február 28. 12:10
null

Mint arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter szerint „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában, és emberek halnak meg” – derült ki a baloldal miniszterelnök-jelöltjének vasárnapi hétértékelőjéből. Közösségi oldalán megosztott videójában a baloldali jelölt kérdésre válaszolva arról is kifejtette véleményét, szerinte befolyásolja-e a választás eredményét az Ukrajnából menekülők szavazata, szerinte hová fognak szavazni.

Márki-Zay: A sorozás az egy ukrán sorozás, az orosz tankok azok oroszok

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint, „többen fognak elfordulni a Fidesztől, mint korábban”. Mint folytatta: „az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy

Na, dehát a sorozás meg az orosz tankok elől menekülnek” – szúrta közbe Simon András. Márki-Zay erre úgy reagált: „Igen, de a sorozás az egy ukrán sorozás, az orosz tankok azok oroszok.

akár, tehát én azt nem tudom kizárni, hogy a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter idézett kijelentéseit az alábbi videóban hallgathatja vissza, 39 perctől kezdődően:

 

Fotó: Ficsor Márton

 

Összesen 373 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zozi
2022. február 28. 19:34
Elnézést, most jut eszembe, chip hiány van.
Zozi
2022. február 28. 19:32
Javasolnám a cápák között műsorba, egy olyan chipet fejlesszen már ki valaki, ami már megfordítja a gondolatot az ellenkezőjére, tehát kimondva, pont mást jelencsen. Ezt utánna egy biztos kezű orvos, műtse már be Maki fejébe.
mucsay
2022. február 28. 17:36
nem is értem teljesen, mire akar kilyukadni, de azt tudom, hogy fyomorforgató
egyvilág
2022. február 28. 16:34
Márki-Zay realista értékelése: https://egyvilag.hu/index.shtml#PT111_markijay
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!