Vadai Ágnes a ruandai médiához hasonlította a közszolgálati adót

2021. március 20. 18:28

„Az ilyen, hazugsággal gyűlöletet keltő propagandisták Ruandában a végén elnyerték méltó büntetésüket. Lásd még: náci és észak-koreai agymosás” – írta Vadai Ágnes a Facebookon.

2021. március 20. 18:28
null

Bende Balázs a közmédia adásában az oltási program sikereiről beszélt. Mint mondta: „Magyarország élen jár az oltásokkal, ezt mindenki elismeri, talán a hazai baloldalt kivéve, ami hónapok óda akadályozza a védekezést oltásellenes kampányával. (…) És ha eljön annak az ideje, vagyis a kormány intézkedéseinek és az egészségügyi dolgozóknak köszönhetően elmúlik a közvetlen veszély, a Gyurcsányéktól a szélsőséges Jobbikig nyálkaként nyúló szivárványkoalíciónak minden egyes, az életmentést akadályozó propagandájuk miatt elvesztett életért vagy egészségért felelősséget kell vállalnia”.

Bende Balázs szavait a 444 szemlézte, melyben kíváncsiak voltak, milyen felelősségvállalásra céloz az M1 belpolitikai elemzője. Ez alá a poszt alá írt kommentet Vadai Ágnes. „Az ilyen, hazugsággal gyűlöletet keltő propagandisták Ruandában a végén elnyerték méltó büntetésüket. Lásd még: náci és észak-koreai agymosás” – írta Vadai.

 

A Telex megkereste Vadai Ágnest kijelentése kapcsán, a képviselőnő pedig a következő választ adta az újságnak: 

„A médiában való gyűlöletkeltés, uszítás és az ellenzéki tábor dehumanizálása rendszeressé vált sajnos Magyarországon. Különösen felháborító az, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott közmédia rendszeresen hazugsággal kelt gyűlöletet. Visszatérő toposz, hogy magyarellenesek és hazaárulók vagyunk, nem vagyunk a nemzet részei, továbbá keresztényellenesek vagyunk. Most pedig már egyenesen azt sugallják, hogy mi vagyunk a felelősek több mint 18.000 magyar haláláért. Ruandában és a náci Németországban is ez a fajta propaganda előzte meg a fizikai atrocitásokkal induló népirtásba torkolló eseményeket. És lehet, hogy erős a párhuzam, de az elmúlt évek propagandája úgy mérgezte a magyar társadalmat, mint egykor a németet vagy a ruandait. És ez nem maradhat következmények nélkül” – mondta Vadai Ágnes Bede Márton azon publicisztikájára utalva, hogy a ruandai közmédia szerepe mekkora volt abban, hogy végül az ország a múlt század egyik legnagyobb népirtását volt kénytelen elszenvedni. 

A ruandai média képviselői mellesleg a népirtást követő időszakban 30 év börtönt kaptak, jóformán ezzel fenyegette meg Bende Balázst a DK politikusa.

Pár napja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke tett hasonló kijelentést, miszerint hivatásuk gyakorlásától tiltotta volna el a jobboldali újságírókat.

Fotó:MTI/EPA/Kurokava Dai

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lilla50
2021. március 22. 09:47
125. "A médiában való gyűlöletkeltés, uszítás és az ellenzéki tábor dehumanizálása rendszeressé vált sajnos Magyarországon. Különösen felháborító az, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott közmédia rendszeresen hazugsággal kelt gyűlöletet. Visszatérő toposz, hogy magyarellenesek és hazaárulók vagyunk , nem vagyunk a nemzet részei, továbbá keresztényellenesek vagyunk. Most pedig már egyenesen azt sugallják, hogy mi vagyunk a felelősek több mint 18.000 magyar haláláért. " Melyik nem hangzik el nap mint nap? Nem naponta teszik fertelmessé az ellenvéleményűeket ,hogy aztán bárki önbíráskodásba kezdjen? már buszra sem ülhet, aki rosszul választ maszkot, mert megkéselik.
fonak
2021. március 21. 16:53
Ruanda egyébként arról szólt, hogy a 10%-nyi tuszi, a gyarmatosítók által kiemelt törzsként basáskodott a 90%-os többség felett, aztán amikor végül elestek a kormányzástól, mert demokratikus úton hutuk kerültek kormányra, akkor a tuszik fegyveres felkelést indítottak, lelőtték a repülőgépet, amin a hutu elnök utazott. Ekkor radikális hutuk felszólították a hutukat, hogy álljanak bosszút, amit azok egy része meg is tett, machetével, karóval, vagy ami éppen volt. Végül ennek ellenére a tuszik visszaszerezték a hatalmat, külföldi támogatással. A jelenlegi ruandai (tuszi) vezetés el kell ismerni, elég jól vezeti az országot, bár demokráciáról szó sincs. Paul Kagame elnökként 20 éve, ténylegesen 25 éve van hatalmon.
Akitlosz
2021. március 21. 12:57
Nem nézem ki Vadai Ágnesből, hogy sok ruandai médiaterméket fogyasztott volna. Igazából még azt sem, hogy egyáltalán valaha egyet is.
silenceCZ
2021. március 21. 09:37
a felsorolásból kifelejtetted, hogy undorító gyilkosok. Mert leginkább azok vagytok .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!