Szijjártó Péter: Az oltóanyag áránál fontosabb az emberélet

2021. január 24. 23:43

„Minden olyan munkát, amit külpolitikailag, általában, politikailag, diplomáciailag el lehetett végezni, azt mi elvégeztük, annak érdekében, hogy Magyarországra gyorsan, hatásos és biztonságos oltóanyag érkezzen” – szögezte le a minsizter.

2021. január 24. 23:43
null

A Bayer show vasárnap esti adásának második felében, Bayer Zsolt műsorvezető vendége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt.

Kérdésre válaszolva a miniszter a többi között arról is beszélt, hogy „minden olyan munkát, amit külpolitikailag, általában, politikailag, diplomáciailag el lehetett végezni, azt mi elvégeztük, annak érdekében, hogy Magyarországra gyorsan, hatásos és biztonságos oltóanyag érkezzen. Hogy azt az oltóanyagot mikor lehet beadni, milyen ütemezéssel, na ez a virológus szakemberek, a járványügyi szakemberek, magyarul az OGYI-nél dolgozó hivatalnokoknak, orvosoknak, szakembereknek a döntésén múlik.”

– szögezte le Szijjártó Péter az oltóanyagok megvásárlását illetően.

A Bayer show cikkünkhöz kapcsolódó teljes adását a fenti videóban tekintheti meg.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bulvár Viktor
2021. január 25. 16:28
Akkor mehet is rá az 50%-os alkotmányos költség! Éljen!
gonterl
2021. január 25. 15:36
Amit én szerzek be, azt mind a beárazatlan ember élethez viszonyítjuk. Lélegeztető gépek esetén az emberélet leértékelődött (ezért a nagyszámú beszerzés elfogadható volt), vakcina ügyben felértékelődésről beszélhetünk ( ezért most bármi áron vásárolnunk kell).
Zsusztina
2021. január 25. 11:18
Oké, oké, de milyen gazdasági ára lesz ennek? Nekem azért van egy kis gyanúm, hogy szinte minden országban az emberi életeket védik, mert erre lehet majd hivatkozni, ha beáll a gazdasági válság. Mert ha nem az életeket védik, akkor csúnya gonoszok a kormányok, és pluszban még a gazdaságban is adódnak problémák. Kétségtelenül nehéz dilemma. Az viszont tény, hogy az Orbán-kormány ügyes volt, hogy már jó korán körülnézett egyéb vakcinák után, nem várt egyedül az EU-ra.
koronaszepe
2021. január 25. 11:12
Így van, ezért is nem néztük, mibe fáj a lélegeztetőgép! 300 000 000 000. Szíjjártó az utóbbi 1000 év legjobb külügyminisztere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!