Orbán Viktor: Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

2020. december 04. 07:25

„Az Operatív Törzs hétfői ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után” – közölte a miniszterelnök.

2020. december 04. 07:25
null

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta, hogy az EU-nak most kell elkészítenie a hétéves büdzsét, és segíteni akar a bajbajutott országokon. „Mindezek mellett még egy jogállamiságnak nevezett csomagot is hozzá akarnak fűzni” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „mi azt javasoltuk, hogy a költségvetési részt el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletről később kell megállapodni.

Egy külön kiegészítést nem” – szögezte le a miniszterelnök. A kormányfő hozzátette: a lengyel-magyar közös nyilatkozatot mindkét kormányfő aláírta.

Kiderült egy friss bevándorlási terv

„Mindenki mindenféle szamárságot beszél, így Weber úr is” – mondta Orbán Viktor. „Miközben zajlik a járvány, addig betolnak elénk egy gazdaságvédelmi akciótervet és betolnak egy jogállamisági rendeletet, és az utóbbi révén bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat. Miközben zajlik a járvány, addig kiderült egy friss bevándorlási terv, aminek révén

Azt akarják elérni, hogy a magyar és lengyel migrációellenes ellenállást egy többségi szavazással leverjék” – mondta a kormányfő. „Én csak a jogi garanciákban hiszek” – tette hozzá.

A kormányfő arról is beszélt, hogy semmilyen bizonyítékot nem látott arról, hogy Szájer József, vagy Deutsch Tamás esetében politikai nyomásgyakorlásról lenne szó, és az összefüggésben lenne a költségvetési vitával. Az unió alapszerződésében nincs olyan jogi megoldás, ami alkalmas lehet a jelenlegi probléma egyéb megoldására. A költségvetési tárgyalások kapcsán a miniszterelnök felvetette azt is: „miért volna az baj, ha nem sikerülne januárig megállapodni az uniós büdzséről?”

„Mi szívességet teszünk”

Orbán Viktor elmondta, hogy ő személy szerint nem akar közös hitelt felvenni az uniós tagországokkal, mivel, „ha valaki nem tud fizetni, akkor nekünk kell fizetni helyettük. Mi szívességet teszünk, hogy részt veszünk ebben a közös programban” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „ezt úgy beállítani, hogy probléma lenne, ha Magyarország kimarad ebből, az butaság.

és az utóbbiról később kell megegyezni” – szögezte le Orbán Viktor.

A migrációs terv, az maga a Soros-terv

„Az uniós migrációs terv, az maga a Soros-terv” – mondta a kormányfő. A minsizterelnök szerint 34 millió embernek akarnak lakást, és szociális segélyt, majd pedig szavazati jogot adni. „Ha majd elég sokan lesznek, akkor saját politikai szervezeteik lesznek” – tette hozzá. Mint fogalmazott: „az államvezetésnek van egy kellemetlen fejleménye, hogy a politikai beszéd és gondolkodás időtávja egyre rövidebb.

A kormányfő elmondta azt is: „a magyar baloldal célja, hogy a migránsok behozatala révén plusz szavazatokat szerezzen. Éppen ezért beszélek sokat azokhoz, akiknek gyermekeik vannak, hogy ne engedjék, hogy megváltozzon az ország”. 

Nagy pofont kapott Brüsszel

Úgy tűnik, hogy aki kilépett, az sokkal hasznosabban képes képviselni az érdekeit” – mondta a kormányfő. „Nagy lecke ez” – tette hozzá. Orbán Viktor szerint a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell.

– szögezte le a miniszterelnök.

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

Orbán Viktor szólt arról is, hogy több konzultáció vár rá a következő napokban, és „hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után. Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást” – tette hozzá. 

A baloldal le akarja választani a magyarságról a határokon túli közösséget

„Mai napig megvannak a 2004. december 5-i határon túli magyarok elleni baloldali kampánynak a hatásai” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint „a baloldal le akarja választani a magyarságról a határokon túli közösséget. Bár több volt az igenek száma, ez kevés volt, azonban 2010-ben sikerült kiköszörülni a csorbát” – tette hozzá.

Mint fogalmazott: „Románia egy fontos ország, a negyedik legfontosabb exportpiacunk. Nagyon sok közös érdeke van a két országnak, így a stabil kormányzás is az”. Orbán Viktor bízik benne, hogy stabil kormánya lesz Romániának. A kormányfő kérte, hogy a magyarok támogassák a magyar összefogást, és szavazzanak az RMDSZ listájára. 

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 425 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2020. december 05. 12:13
Tudós Az bazmeg Mint a népmesében Mi az a tudós? Tényleg ez a szint nertársak?
bagira
2020. december 04. 20:09
Megbetegedések száma még mindig felfelé ível , nem szabad engedni.
Türelem
2020. december 04. 19:21
Mint írták, a mandiner támadás alatt állt, kb. déltől lebénult. Készül erre a kormány, a Fidesz 22-re figyelve?
egyvilág
2020. december 04. 19:18
A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek: https://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!