Kovács László: Az MSZP nem támogathatja a judapestező Bíró indulását

2020. szeptember 27. 22:34

Megszólalt a szocialisták doyenje, aki szerint pártjának nem szabadna támogatni az antiszemita megjegyzéseiről elhíresült jobbikos politikust az októberi időközi választáson.

2020. szeptember 27. 22:34
null

Az antiszemitizmus összes, legyen az nyílt, vagy burkolt, formáját elítélem. Az ilyen kijelentésekkel nem tudok azonosulni” – nyilatkozta Kovács László Bíró Lászlóval kapcsolatban az Origo megkeresésére. Ismeretes, a jobbikos politikus mögé felsorakozott az ellenzéki pártok nagy része a Tiszaújváros és Szerencs központú választókerületben.

„Véleményem szerint az MSZP-nek nem lenne szabad támogatnia Bíró László indulását” – fogalmazott az MSZP korábbi elnöke. Szavai ellentmondásban állnak a párt jelenlegi vezetésének tevékenységével, hiszen Kunhalmi Ágnes állt ki elsőként a zsidózó jelölt mellett. A párt frissen megválasztott női társelnöke amellett, hogy elment a jobbikos politikus tiszaújvárosi kampányeseményére, egy támogató videóüzenetet is közreadott. Ebben úgy fogalmazott, hogy „Bíró Lászlónak hívják a mi jelöltünket, a mi közös jelöltünket.

A jelölt pénzügyeivel kapcsolatos tisztázatlan körülmények az antiszemita megnyilvánulásaihoz hasonlóan elfogadhatatlanná teszik személyét és ártanak az MSZP megítélésének is” – mondta Kovács a Bíró László korábbi vállalkozásainak tisztázatlan pénzügyeire reagálva.

A cikk ezután felidézi: sorra érkeznek a baloldalról a keményebbnél keményebb kritikák az antiszemita jelölt körül kialakult baloldali egységfront miatt. Tamás Gáspár Miklós, Somogyi Zoltán és Gerő András is kritikát fogalmazott meg Bíró jelölésével kapcsolatban.

A botrány és az ellenzéki értelmiségi körből érkező kritikák ellenére a baloldal nem hátrált ki az antiszemita jelölt mögül. Sőt, Kunhalmi Ágnesen kívül Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester, Fekete-Győr András, Momentum-elnök, és Karácsony Gergely főpolgármester is nyíltan kiállt a judapestező politikus mellett.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében október 11-én tartanak időközi választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A kormánypárt színeiben az elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia indul. Vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Nyitókép: MTI Fotó, Kovács Attila

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pető Márton
2020. szeptember 28. 09:21
Szívből örülök, hogy mertetek kicsik lenni!
balbako_
2020. szeptember 28. 08:40
Amikor újra Gyurcsány padisah elé hasalsz ezért keményen valagba fog rúgni!
BőröndÖdön
2020. szeptember 28. 08:36
Laci bácsi,már túl vagyunk rajta...:)
konfucius
2020. szeptember 28. 08:25
Késő, Laca, nagyon késő! Mire vártál? Három hete nem volt elfogadhatatlan a jelölt korábbi összes kijelentése? Most szólalsz meg, hogy már minden komolyabban vehető balos szellemi totemoszlop lefelé fordította a hüvelykujját? Milyen egy undorító csiga vagy még mindig. Körülnézel, és amit a többiek üvöltenek, azt adod elő komolykodó ábrázattal. Fújj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!