Magyarabb

2018. július 30. 16:04

Látom, tudom, hogy a magyarok többsége nem ilyen. Ők nem rasszisták.

2018. július 30. 16:04
Janan Mirwais

„Mert károsnak kell nevezni azt, ahol önmagában hír, hogy az LMP-nek van egy afgán származású, de saját magát magyarnak tartó munkatársa. Mert károsnak kell nevezni azt, ha úgy állítunk be más származással és vallással bíró embereket, mint akik csak azért jönnek Magyarországra, hogy »elvegyék asszonyainkat és lányainkat«. Mert károsnak kell nevezni azt, ha valakinek azt üzenjük: csinálhatsz bármit ebben az országban, dolgozhatsz akármennyit, tanulhatsz akárhogyan, ha más a származásod, sosem leszel egyenlő velünk. Mert mi magyarok vagyunk, ők nem. Bármennyire is annak tartják magukat. Mi itt születtünk, ők nem. Bármennyire is érzik ennek a 93 ezer négyzetkilométernek minden örömét és bánatát.

Egy üdvözlendő dolog mégis van. A többség nem ilyen. Ugyanis a Polgárportál szerzője a kisebbséghez tartozik. Ahhoz a kisebbséghez, akik a magyart fokozni akarják, és így tesznek különbséget. Magyarabb. Látom, tudom, hogy a magyarok többsége viszont nem ilyen. Ők nem rasszisták. Ők látják az embert is. És nekik, nekünk, a hazaszeretet nem a »magyarabb«-nál kezdődik, hanem a barátoknál, családnál, nyelvnél, focinál, a pesti srácoknál, Himnusznál, Szózatnál, József Attilánál, Petőfinél, Varró Dánielnél, Esterházy Péternél, Márai Sándornál, Mundroczó Kornélnál, Makovecz Imrénél, vagy éppen Kósa Lajosnál.

Végül pedig L. Simon László szavait ajánlanám mindenki figyelmébe. A politikai elköteleződés nem pótolja a tehetséget. Na, hát pont ugyanígy van a hazaszeretettel is.”

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2018. július 31. 16:32
Az előzmények: http://hvg.hu/itthon/20180123_Janan_Mirwais_Amig_meg_nem_szolalok_en_vagyok_a_migrans_az_ordog_maga https://pestisracok.hu/ambrus-csaba-talpra-magyar-hiv-afganisztan/ Az Ambrus Csaba Mirwais kritikája rendelte az egész Polgárportált, mely különben sok ember blogját tartalmazza, rasszistává. Mirwais szerint. "Aki éngem kritizálni mer, az rasszista", honnan is ismerős ez a tempó? A "magyarabb" szó egyébként nem szerepel a cikkben. Eléggé szánalmas vagdalkozás. Sajnálatodra közlöm, kedves Jananus Pannonicus, hogy a politikai tömörülést, melybe belekeverődtél, valamint az iszlamista fenyegetőzéseidet, továbbá a rasszkártyázást, egyiket sem tartjuk magyarnak. Nem azért, mert rasszistanácihitler vagyunk, hanem egyszerűen azért, mert nem azok. Egyébként, házifeladatként ajánlanám a muszlim országok és a hitleri Németo. kapcsolatának történelmi tanulmányozását.
hátakkor
2018. július 31. 07:42
"csinálhatsz bármit ebben az országban, dolgozhatsz akármennyit, tanulhatsz akárhogyan, ha más a származásod, sosem leszel egyenlő velünk. " Valóban nem leszel egyenlő, mert minimum a származásod eltér. De itt amúgy a Nemzetbiztonsági Bizottságról van szó, ahol vannak szabályok. nem célszerű ha kém, vagy idegen ügynök teszi be a lábát oda. Épp elég egy kétes identitású Szél Detti is már, meg egyéb vörös sejtek.
Tidal_wave
2018. július 31. 00:20
Ki ez a fasz? Ez a Mirwais honnét jött?
zakar zoltán béla
2018. július 30. 21:56
Hülye!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!