Feljelentette Soros Györgyöt a Jobbik

2017. október 12. 16:21

A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy kiderítsék valóban létezik-e a Soros-terv – közölte Mirkóczki Ádám csütörtökön, Budapesten. Ha nem rendelik el a nyomozást, a kormánynak papírja lesz arról, hogy amit tesznek az egy „hatalmas agymosás” – tette hozzá a párt szóvivője.

2017. október 12. 16:21

A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy így derítsék ki, valóban létezik-e a Soros-terv. A feljelentést a kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állították össze – közölte Mirkóczki Ádám csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztatón. A párt szóvivője hangsúlyozta: amennyiben a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az egy „hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság”.

A képviselő elmondta, hogy a Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak címzett feljelentést alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás miatt tették. Az indoklásban hivatkoznak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárra, idézik Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, Halász Jánost, a Fidesz frakciószóvivőjét, Németh Szilárdot, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökét, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárt, Budai Gyula fideszes képviselőt, Kovács Zoltán kormányszóvivőt, valamint Fodor Csabát, a Nézőpont intézet ügyvezetőjét.

Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén megkérdezte a titkosszolgálatok jelenlévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv. Kiemelte, hogy a kérdésre nem kapott választ tőlük. Úgy fogalmazott, hogy az olyan emberekre, mint Soros György, nagyon is oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont azzal, hogy „ilyen szinten túltolja azt a bizonyos biciklit”, csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott – tette hozzá.

Egy kérdésre válaszolva azt felelte, hogy Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. A nyilatkozatok alapján pedig „még nem beszélhetünk tervről” – mondta. A szóvivő visszakérdezett, hogy a kormány miért nem beszél például Merkel-tervről, amikor Angela Merkel német kancellár vagy Jean-Claude Juncker, az az Európai Bizottság elnöke sokkal „meredekebb” igényeket, illetve cselekvési pontokat fogalmaztak meg. Ezzel együtt ezek is csak nyilatkozatok és nem tervek – emelte ki Mirkóczki Ádám, aki ezután komolytalannak minősítette az Origo információját, amelyik szerint a szocialista Botka Lászlóhoz hasonló Vona Gábor, a Jobbik elnöke is visszaléphet a miniszterelnök-jelöltségről.

(MTI)

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2017. október 13. 14:01
A jobbik mindent elkövet országunk tönkretétele érdekében.
Senior
2017. október 13. 10:03
Amennyiben a Soros terv a FIDESZ által idézett formában létezik, akkor az sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint KGBéla kémkedése. Az is nyilvánvaló, hogy a magyar elhárítás Soros ügyben is felderít. De akkor őt miért nem jelentették fel?
pppp
2017. október 13. 09:28
hát a jobbik vona vezetésével az utolsókat rúgja. ha vonát elzavarják akkor újjá lehet szervezni a jobbikot és lehet belőle egy nemzeti radikális, jobbos, igaz magyar párt.
Cezar
2017. október 13. 07:11
Sörös-terv nincs? Pedig még jó idő van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!