Szomorú Európa

2016. március 03. 07:31

Merkel katasztrofális migrációs politikája, Cameron elképesztően felelőtlen nemzetpolitikája, Szydlo antidemokratikus lengyel puccsa, Orbán agyalágyult kelet-imádata, és más európai konzervatív miniszterelnökök borzalmas ötletei egyre súlyosabb politikai válságba taszítják Európát.

2016. március 03. 07:31
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor

„Az orbáni győzelem tehát azt jelenti, hogy mostantól kezdve az Ausztriában dolgozó magyar melósok is lényegében elveszíthetik a szociális juttatásaikat, legfőképp az osztrák családi pótlékot, merthogy ott is csak annyira lesznek jogosultak, mint idehaza. Sovány vigasz, hogy Magyarországnak is jogában áll egy nálunk dolgozó angol, német »munkavállalónak« (jellemzően cégvezetőnek) a magyar családi pótlék helyett az angol, német lépték szerint fizetni. Magyarul: Orbán »nyert« egy buktát, hogy akár egy másik buktát is bekönyvelhessen.

Bárki bármit mond is, hogy mennyi mindent megér a brit maradás, két dolog ettől még tény marad. Az egyik az, hogy európai léptékű, aljas visszalépés történt a munkavállalói jogok terén, a másik pedig az, hogy létezik olyan megoldás, amely szerint a honos állampolgárok alja népnek tekinthetik a többi EU-tagország polgárait. És akkor még egy szót sem szóltunk az EU-n kívülről jövőkről.

Merkel katasztrofális migrációs politikája, Cameron elképesztően felelőtlen nemzetpolitikája, Szydlo antidemokratikus lengyel puccsa, Orbán agyalágyult kelet-imádata, és más európai konzervatív miniszterelnökök borzalmas ötletei egyre súlyosabb politikai válságba taszítják Európát. Ahol szinte kézenfekvő a legrosszabb válasz: mindenki húzzon el, majd a mi nemzetünk mindent megold minálunk! Ez a szemlélet eddig két világháborút produkált. (...)

Baloldali politikusként, európai parlamenti képviselőként viszont már most jelzem, hogy a brit külön alku következményeinek törvénybe foglalását nem fogom megszavazni.”

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. március 03. 21:54
Szomorú Európa és ezért bánatában iszik.
lajkakutyus
2016. március 03. 19:28
Na de itt a piás Szanyi, a drogos Juhász, meg az altuszos Fletó, a baloldal kiválóságai, ők majd megoldják Európa gondjait.
sainteve
2016. március 03. 18:29
Sajnos nem tudom már Szanyi urat úgy tisztelni mint régen. Hiába egy ritka jó kiállású, tisztességes férfi, hiteles forrásból hallottam, hogy rendszeresen iszik...nekem az ilyen az nem hiteles. Ezzel együtt természetesen nagyon értelmeseket írt most is.
GV0917
2016. március 03. 17:38
A kapitány szól: matróz vigyázz!! Pofa súlyba, ne is vitázz! Irányt váltunk! Ki karakán, Meg se'kottyan húsz Malligand! Fenn a zászló,irány Észak! Berúgnak a tengerészak. Hasad az ég, monszun szakad- Ki hülye volt, az is marad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!