Magyar Nemzet: Amerikai harckocsik jöhetnek Tatára

2015. augusztus 19. 10:26

Az ukrán válság miatt állandó jelleggel helyezne el hazánk területén az USA ötven katonai járművet — értesült a Magyar Nemzet. A harckocsik áthelyezésének oka többek között logisztikai, elsősorban az időszakos amerikai hadgyakorlatokhoz lesz rájuk szükség. A lap szerint Orbán Viktor a magyar-orosz kapcsolatok miatt óvatosan kezeli az ügyet.

2015. augusztus 19. 10:26

Ötven katonai járművet, köztük négy M1 Abrams harckocsit és nyolc M2 Bradley gyalogsági harcjárművet telepítene a tatai laktanyába az ukrán válság miatt Oroszországgal szemben indított Atlantic Resolve intézkedéssorozat részeként az Egyesült Államok — értesült a Magyar Nemzet.

A kezelőszemélyzet csak ideiglenesen érkezne hazánkba, a járművek viszont állandóan itt állomásoznának, tehát jogilag a művelet állomásoztatásnak minősülne. Az illetékes cáfolta, hogy létezne hivatalos amerikai megkeresés, a Magyar Nemzet úgy tudja: informálisan már megérkezett a lap forrásai által „visszautasíthatatlanként” jellemzett felkérés – a honvédelmi tárca a napokban terjesztheti be azt a kormánynak. A lap kiemelte: a miniszterelnök óvatosan kezeli az ügyet, nem akarja, hogy a lépés veszélyeztesse a magyar–orosz kapcsolatokat.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, korábban csak arról volt szó, hogy konkrét hadgyakorlatok idejére érkeznek amerikai harcjárművek Magyarországra. A Magyarországra kerülő járművek tárolására és karbantartására amerikai pénzből felújítanák a tatai laktanya egyes létesítményeit, a századszintű gyakorlatok céljaira a helyi, szomódi lőteret, a zászlóaljszintűekre pedig a várpalotait.

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faeke
2016. március 31. 16:02
Ki hívta be öket ? Maguktól döntöttek ? ennyi erővel a ruszkik is maradhattak volna ? Jó lesz,majd segitkeznek ök is a CSOK építkezéseknél...
lynx
2015. augusztus 19. 21:03
Fékek és ellensúlyok... nem abramsok. Ez csak optikai csalódás. Vagy mégsem! Ezek képviselik a demokráciát! Meg a szabadságot! Hallod Bródy a lánckerék taposását! Ez nem illiberializmus, ezek liberátorok!
tevevanegypupu
2015. augusztus 19. 21:02
Barátként vagy ellenségként?
kukagyerek
2015. augusztus 19. 17:45
Mit is mondott a szotyolás? "Nekünk nem parancsolhatnak sem Brüsszelből, sem Washingtonból sem,.......!" Birka! Köpj a magasba és állj alá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!