A Fidesz bajor szövetségesének sem tetszik a nemzeti konzultációs kérdőív

2015. május 07. 19:12

Elfogadhatatlannak tartja a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs kérdőív tartalmát a bajor CSU egyik politikusa, hangzott el csütörtökön az Európai Parlamentben. Arról is szó esett, hogy a halálbüntetés bevezetése uniós jogot sértene.

2015. május 07. 19:12

Egyértelműen uniós jogot sértene, ha az EU valamelyik tagállama újra bevezetné a halálbüntetést - állapították meg az Európai Parlament állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának csütörtöki brüsszeli vitájában.

Többen úgy vélekedtek, hogy egy ilyen lépés az európai alapértékek súlyos sérelmét jelentené, és indokolttá tenné, hogy az érintett tagállammal szemben érvényesítsék az EU alapszerződésének hetedik cikkében említett szankciókat, beleértve a tagságból fakadó egyes jogok felfüggesztését is. Gál Kinga fideszes EP-képviselő felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány egyértelműen leszögezte: nem tervezi a halálbüntetés visszaállítását.

A vita során többen felvetették a bevándorlással kapcsolatos magyar nemzeti konzultáció ügyét. Monika Hohlmeier, a bajor CSU politikusa, aki a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt részéről volt a vezérszónok a halálbüntetésre vonatkozó vitarészben, elmondta: csak nemrég ismerkedett meg a migrációs témájú kérdőív tartalmával, és azt elfogadhatatlannak tartja.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2015. május 08. 09:08
Semmi baj, kedves képviselő úr, Önnek nem kell rá válaszolni.
MZ/X
2015. május 08. 08:04
Moncsi! Semmi baj! Küldjük az összes bevándorlót hozzátok! Így már jó?
csuka
2015. május 08. 06:24
"A Fidesz bajor szövetségesének sem tetszik a nemzeti konzultációs kérdőív" --- Ezek is megtalálták a 'lényeges' pontot. A magyarok értelmes többsége magasról szarik a kérdőívre. Méltón kezeli, ahogy előbb utóbb a FIDESZ nevű maffia klánt is.
august
2015. május 08. 06:15
Az egyet nem értés azonnal feloldódna, szerintem, ha az ország garanciákat kapna arra, hogy nem toloncolják vissza hazánkba az itt belépő, hozzájuk igyekvőket, mi akkor 10-ezerszámra átengednénk őket. Ebben az esetben gyanítom azonnal változna az álláspontjuk menekült ügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!