Vágó Gábor: Orbán Viktor, kérjük vissza az országunkat!

2014. december 04. 21:25

A NAV„korrupt vezetőinek lemondását” tüntetők csütörtök este Budapesten. Az egyik szónok szerint eljöhet az idő, hogy a polgári engedetlenség eszközével kell élni, Vágó Gábor szerint pedig „fideszes fiúk legyek én is milliárdos játékot játszanak”.

2014. december 04. 21:25

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „korrupt vezetőinek lemondását” és a NAV független átvilágítását, a korrupcióval szembeni zéró toleranciát követeltek tüntetők csütörtök este Budapesten.

Az „1000 milliárdan a tisztességes adózásért” elnevezésű Facebook-csoport által „A mi országunk! A mi pénzünk” címmel szervezett tüntetés résztvevői emellett azért is demonstráltak, hogy az állam tartsa tiszteletben a magántulajdonhoz való jogot és „ne nyúljon” a magánnyugdíj-megtakarításokhoz.
 
A demonstráció a Vértanúk tere és a Kossuth Lajos tér találkozásánál kezdődött, ahol Somló Eszter, a Népharag csoport képviseletében arról beszélt, hogy továbbra sem vizsgálták át a NAV-ot, és „korrupt” vezetők kezelik az adófizetők pénzét. Kijelentette: eljöhet az az idő, amikor a polgári engedetlenség eszközéhez kell nyúlni.
 
A tüntetők a beszéd után a Nádor utcán keresztül elindultak a budai Vár felé. Amikor a tömeg vége elhagyta a Vértanúk terét, az eleje a Steindl Imre utcánál járt. A demonstrálók a „Nem tudunk annyit adózni, amennyit loptok” feliratú magyar zászló mögött vonultak.
 
A Sándor-palotánál Vágó Gábor, az LMP volt országgyűlési képviselője a Népharag csoport képviseletében arról beszélt, hogy a „fideszes fiúk »legyek én is milliárdos« játékot játszanak”. Nem csupán törvénybe foglalják saját „tolvajlásaikat”, nem csupán az állami tulajdont „nyúlják le”, hanem úgy szólnak bele a piaci viszonyokba, hogy a „saját haverjaik legyenek az uralkodók” az országban.
 
De ezen az őszön valami megváltozott – folytatta –, hiszen több tízezer bátor ember megy ki az utcára, és nem hagyja magát elnyomni.
 
Vágó Gábor hangoztatta: „Vida Ildikó, kérjük vissza a tisztességes adózásba vetett hitünket, Mészáros Lőrinc, kérjük vissza a földeket, Lázár János, kérjük vissza a trafikokat, Selmeczi Gabriella, kérjük vissza a trafikokat, Orbán Viktor, kérjük vissza az országunkat!”
 
Karancsi Tibor volt rendőr, az „olajbotrány kirobbantója” közölte: petíciót indítanak azért, hogy hozzák nyilvánosságra az olajügyek titkosított aktáit. A demonstráció többi szónoka a korrupció felszámolását követelte.
 
A tüntetés résztvevői olyan transzparenseket tartottak a magasba, mint „Maffiakormány”; „Zsíros, hájas, gátlástalan Fidesz-politikusok. És a pórnép?”; „Cinikus, hazug kizsákmányolók, takarodjatok!”; illetve magyar nemzeti színű és európai uniós zászlókat lobogtattak. A többi között azt skandálták, hogy „Mocskos Fidesz!”, „Orbán takarodj!”, „Demokráciát!” és „Európa”. Az Index szerint több ezren vettek részt a tüntetésen.
 

 

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2014. december 07. 09:29
A te "elvett" országodat nem tudom visszaadni, de szeretnék segíteni neked, ezért felajánlom helyette a faszomat!
zolka50.50
2014. december 05. 23:55
Neked kuss van, Gábor. Vágod?
Jabotinsky
2014. december 05. 19:57
VÁGÓ GÁBOR! A te országod Izrael! Azt nem kell visszakérni, mert oda bármikor alijázhatsz. Már így is késő! http://i.imgur.com/DaJgd.jpg
Szabadon ébredők
2014. december 05. 12:07
Centurio "Centurio Q "Hagyjál már Zuschlággal, kevesebbért ült, mint amennyit ezek a fideszes faszingerek egyenként "kaptak a szüleiktől"." A fideszes vezetők annyira buták hogy magukat leplezik le. Csak hithű mszmp magas beosztású pártfunkcionáriusoknak=KOMMUNISTÁKNAk volt lehetősege az általuk levezényelt Gengsztervéltáskor gyárakhoz, üzemelkhez, így vagyonhoz jutni fillérekért Ahogy gyurcsány jutott az anyósa által a Motimhoz Összenő ami összetartozik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!