LMP: A Fidesz-frakció belháborúja miatt drágulhatnak a bérletek

2012. október 30. 18:08

Az LMP fővárosi frakciója szerint Tarlós István és a Fidesz frakció közötti „belháború”, illetve a főpolgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója közötti ellentétek miatt drágulhatnak a BKV-bérletek.

2012. október 30. 18:08

Somfai Ágnes és Hanzély Ákos, az LMP fővárosi frakciójának tagjai kedden az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: tavaly még szakértőkre hivatkozva a Fidesz-frakció is úgy gondolta, hogy egy nagyarányú tarifaemelés az utasszám csökkenésével és a bliccelés növekedésével járna. Az LMP-s képviselők szerint ezen álláspont megváltozásában nem csak a „kerületi polgármesterek aktív közreműködésével” a parlament által elvont fővárosi bevételek és a támogatás csökkentése játszott közre.

A háttérben Tarlós István főpolgármester és a Fidesz frakció közötti belháború húzódik meg. Ezen háború legújabb fejezete pedig a főpolgármester és a BKK igazgatója közötti „csata”, és „a főpolgármester ellenében áterőltetett, többletköltségeket okozó BKK-tender a buszok kiszervezésére” – tették hozzá.

Somfai Ágnes és Hanzély Ákos arra is kitértek, hogy a visegrádi országok fővárosaiban – Varsóban, Prágában, Pozsonyban – egységesen 40 százalékkal olcsóbban, 6 ezer forint körül lehet havi bérletet vásárolni. Míg Bécsben az ottani zöldek javaslatára az éves bérlet ára 365 euróra csökkent, és ennek következtében 20-30 százalékkal nőttek az eladások. Az EU-ban pedig trendszerű, hogy a tömegközlekedés a legalsó áfa-kategóriában van, ehhez képest Magyarországon a legmagasabban – jegyezték meg az LMP-s képviselők közleményükben.
 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2012. október 30. 19:32
A Parlament csőcseléke már megint fröcsög. Szdsz 2.0 Horn Gábor: "Higgyék el fontosabb, hogy mi lesz az szdsz-szel, mint az, hogy mi lesz ezzel az országgal. És ezt nagyon őszintén mondom." http://www.youtube.com/watch?v=eqLbE2S0Vew (18 másodperes) A Youtube már többször eltávolította ezt a videót, szerzői jogsértésre hivatkozva: http://video.miner.hu/v/horn-gabor-az-szdsz-fontosabb-mint-az-orszag_3
Basiliscus
2012. október 30. 18:58
Egy kapcsolódó cikk, mennyibe is van most a tömegközlekedés nekünk: "Itt vannak a számok: a bérünkhöz képest piszok drága a budapesti és a miskolci bérlet" http://privatbankar.hu/fogyaszto/itt-vannak-a-szamok-a-berunkhoz-viszonyitva-piszok-draga-a-budapesti-es-a-miskolci-berlet-251838
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!