Idén nem jár ingyenbérlet a BKV-dolgozóknak?

2012. január 26. 19:35

Sem maguknak, sem családtagjaiknak nem érvényesíthetik 2012-re szóló ingyenbérleteiket a BKV-dolgozók február végén – írja az Origo egy BKV-s szakszervezet vezetőjének elmondása alapján. A hír hátterében az új, jelenleg tárgyalt kollektív szerződés állhat.

2012. január 26. 19:35

Sem maguknak, sem családtagjaiknak nem érvényesíthetik 2012-re szóló ingyenbérleteiket a BKV-dolgozók február végén – írja az Origo egy BKV-s szakszervezet vezetőjének elmondása alapján. A cég csütörtökön közölte dolgozóival a hírt, melynek hátterében az új, jelenleg tárgyalt kollektív szerződés állhat. Az új szabályozás megvonná az ingyenbérletet a dolgozók házastársaitól, illetve húsz évnél fiatalabb gyerekeitől, akiknek eddig ez járt.

„Amíg el nem fogadják az új kollektív szerződést, senkinek nem érvényesítenek újabb bérleteket, mert arra játszanak, hogy így kevesebb embertől kell majd visszavenni a kiadott matricákat” – mondta Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke. Hogy a már érvényesített bérletekkel mi lesz, a BKV eddig nem közölte.

A BKV szakszervezetei csütörtökön jelentették be február 7-i tüntetésüket, melyre a cég Akácfa utcai székháza előtt kerül majd sor. A dolgozók célja, hogy hogy a BKV vegye figyelembe dolgozói érdekeit, és folytasson érdemi tárgyalásokat a kollektív szerződésről. A vállalat közleményében azt válaszolta, „a tüntetéssel nem oldódnak meg a problémák, pedig közös érdekünk, hogy erőinket most a szolgáltatás ellátására összpontosítsuk”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerkira63
2012. január 30. 12:51
Lehet, hogy nem kellene a BKV és BKK vezetésének milliós prémiumokat felvenni, amikoris egy cég mióta a világ-világ veszteséges!!! És hogy a középvezetői szint és afölött hányan vannak! Nem kérdés,hanem felkiáltójel!!! Na ez az egyik nagy probléma, hogy a megszorítások csak a lesüllyedő középosztályt és az alatti réteget sújtják. Különböző "látszatintézkedésekkel" költségmegtakarítás címén az irodai adminisztrációt csökkentik, de mégsem változik igazából semmi. És most az utolsó szalmaszálat, ami szinte egy BKV-s közösséggé formálta az itt dolgozókat, hogy ők és családtagjaik ingyen utazhattak az általuk vezetett járműveken. Na ezt is elveszik!! A közalkalmazottak ingyen bérletét miért nem veszik el? Hisz azt is mi fizetjük!!! NEM? Hogy a közalkalmazottak, még most is rejtett jutalmakat és prémiumokat kapnak karácsonyra, szociális segély címen!!!! Felháborító és vérlázító!!!
anticonstitutionnelle
2012. január 27. 12:41
Előbb talán a nyugdíjasoktól kéne elvenni a korlátlan utazást. Elég lenne heti kétszer, nem csúcsidőben engedni őket ingyen utazni.
Basiliscus
2012. január 26. 21:05
Nehogy má'. Miért járna ingyenes bérlet? A melóhelyemről még egy golyóstollat sem hozhatok el ingyen és nem is hozok.
jag3
2012. január 26. 20:11
Lesz még lejjebb is. Beszoritottátok idióták Tarlóst a BKV sztrájkba. Hány milliárdba kerül 1 napi BKV sztrájk? Hány százalék népszerűségbe fog ez kerülni? Megéri?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!