Egyházi törvény hatályon kívül

2011. december 17. 13:41

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint jogtechnikai okok indokolják a törvény visszavonását.

2011. december 17. 13:41

Hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt jogtechnikai megfontolások miatt - jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Az új jogszabályt még az idén el kell fogadni, várhatóan a két ünnep között. A tervek szerint kijavítják a formai hibákat, ám a jogszabály tartalmi struktúráján nem fognak változtatni.

A döntést Lázár János azzal indokolta, hogy a törvény nyári elfogadásának módja, menetrendje nem felelt meg „minden közjogi kritériumnak”. Hozzáfűzte, az ellenzék kritikáját is figyelembe vették. Lázár szerint december 31-ig rendezik az egyházak sorsát.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2011. december 18. 09:51
Ez már egy vicc, ami itt van!
tarackos
2011. december 18. 09:33
Nocsak, kiderült, hogy a kodifikációs remekmű nem más mint egy kulahalaom? Ahogy minden más is, kicsit megkapargatják és máris átüt az átható komcsi ájer. Mára kiderült a narancsok csak ennyire képesek, azért küzdöttek 8 éven át, hogy komcsiskodhassanak...
brabant89
2011. december 17. 22:41
Úgy látom, itt valami félreértés van a kommentelők között. Lázár azért vonja vissza a törvényt, mert az az AB előtt van, amely megsemmisítené amiatt, hogy nem megfelelően lett elfogadva (a zárószavazás során gyakorlatilag szétmódosították az eredeti törvényt). A törvényen tehát nem változtatnak, csak mint új törvényt fogadják el.
=nessuno=
2011. december 17. 22:16
Sok selejt törvényt hoznak. El sem olvassák, mindent átnyomnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!