Vitézy és a magyar vasút fő bűnei

2010. szeptember 15. 15:10

Többek között a céltalanságot és a fejlődésképtelenséget tartja a magyar vasút legfőbb bűneinek Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője. Fónagy János államtitkár ígéretet tett arra, hogy a közösségi közlekedési döntéseket ezentúl nyilvános vita fogja megelőzni.

2010. szeptember 15. 15:10

„A megfelelő politikai döntéseket követően a közeljövőben vitára bocsátják a közösségi közlekedés koncepcióját, illetve a készülő személyszállítási törvényt” - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán a Nyílt pályán - Nemzeti Vasúti Kerekasztal címmel tartott vitanapon. Az államtitkár azt mondta, hogy a személyszállítási törvényben egyebek közt szabályozzák az egységes menetrendet, tarifa- és kedvezményrendszert és szervezetkialakítást. Hozzátette: a tervek szerint még az idén további 5-6 bezárt vasúti vonalat nyitnak újra.

Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a MÁV jelenlegi gondjai az állami szerepvállalás tisztázatlanságából, a vasúttársaság működési hiányosságaiból adódnak. Kiemelte: A magyar vasút sorsdöntő időszakához érkezett, a közösségi közlekedés, a MÁV átalakítását nem lehet tovább halogatni, változásra van szükség, az utasokat előtérbe kell helyezni, továbbá el kell érni, hogy döntések ne szülessenek meg a vasutasok nélkül.

Vitézy Dávid szerint a magyar vasút hét fő bűne a céltalanság, az önsorsrombolás, az igénytelenség, a fejlődésképtelenség, a bezárkózottság, a motiválatlanság és a némaság. A VEKE szóvivője az összehangolt közlekedés és a regionális szemlélet mellett érvelt.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2010. szeptember 16. 00:19
Tudja valaki mit csinált Gál Gyula a MÁV-nál ?
szamárfül
2010. szeptember 15. 16:09
"a közösségi közlekedési döntéseket ezentúl nyilvános vita fogja megelőzni." na ja, csak a közönség nem fog megérkezni időben..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!