M1: Hamisítvány lehet a bajai szavazatvásárlós videó

2013. október 20. 12:48

A rendőrségi vizsgálat azt igazolja, hogy hamis, illetve manipulált az a felvétel, amit pénteken tett közzé a hvg.hu – közölte az M1 Híradója vasárnap délben saját információira hivatkozva. A rendőrség az ügyben az eddig nyilvánosságra hozott információkon kívül továbbiakat nem közöl.

2013. október 20. 12:48

A hírműsorban azt is elmondták, hogy információik szerint a felvételen látható aktatáskás férfi G. Róbert Baja egyik városrészében, Bajaszentistvánon lakik, a másik három férfi Baja 20 kilométeres körzetében lévő két másik településen él.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő kétszázezer forintot ad át néhány férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője tegnap közölte, a bajai Fidesz már október 12-én büntetőfeljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki Baját járta, és választópolgároktól azt kérte, hogy szavazzanak a Fidesz jelöltjére, amiért viszonzásul tíz mázsa fát ajánlott.

Hogy a Hvg által közzétett felvétel valóban hamis vagy manipulált lenne, azt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg.

Összesen 444 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sokkaltobbenvagyunk
2013. október 20. 22:20
A videó megrendezett. A roma szereplők eljátszották. A hat résztvevő közül kettő az MSZP székházában járt, és ott beszéltek egy maszopóssal. Mindegyik résztvevő beismerte, megbízásból színészkedtek. Ennyi, bolsevik elvtársak. Tényleg különös emberek vagytok.
Secnir
2013. október 20. 22:11
mindamellett kíváncsi volnék arra a beszélgetésre, amikor a rendőr behívja az érintetteket (videón szereplő ööö... ...leendő közmunkásokat), és felteszi nekik az első tíz kérdést? mit kérdezhetnek tőlük vajon? vagy mit mondanak nekik?
Papuska
2013. október 20. 22:06
Bocsánat, de mindenki elbeszél a lényeg mellett! Ez nem az első kétes videó a hazai közéletben! Előkerült egy-kettő már, és egyik sem bizonyítható egyértelműen. Van, ahol a hamis dokumentumokkal próbálkoznak, és a hangfelvételek alapesete a "köteles beszéd"! Aki jelen volt, jól tudja, hogy azokat a szavakat abban a sorrendben Kövér László soha sem mondta el. A Szombathelyi "Czeglédi féle médiabirodalom" a forrása a "köteles beszéd"-nek. A szövegből kivágott, hiányzó néhány szó, és egy mondat miatt teljesen másképpen hangzik a beszéd, mint ahogy eredetileg szólt. A következményt tudjuk, senki sem nyomozta ki a tettest, senki senkit nem büntetett! Ez is egy súlyos hiba. Mivel azt tapasztalták, hogy ilyet lehet csinálni, módszert csináltak belőle. Még van idő addig, hogy megfelelően kemény büntetésekkel, és elrettentéssel elvegyék a kedvüket a média eszközeivel való hamis manipulációtól! És ezt meg kell tenni, mert ha nem, olyan botrányok pattanhatnak ki, amik egész Európa előtt lejáratnak bennünket. Nem egy pártot, mindenkit! Ezt tessék megérteni!
kitiltott
2013. október 20. 22:05
kiváncsi vagyok Gavra lemond.-e és ha igen viszi-e MAGÁVAL A hIRSZERZŐS PEREPUTTYÁT AKIKKEL EGYÜTT EGY BALOLDALI VICCLAPOT CSINÁLTAK EGY RÉGI NAGY ÉRTÉKŰ ÉS NAGY MULTÚ GAZDASÁGI MÉRTÉKADÓ HETILAPBÓL..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!