Anglia a polgárháború szélén

2024. augusztus 17. 07:37

A brit rendőrség nem a terrorizmust, hanem az ellene lázadókat kezeli terrorizmusként.

2024. augusztus 17. 07:37
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép illusztráció. Fotó: HENRY NICHOLLS / AFP

„E cikk célja ébresztő apámnak. Persze nem csak neki. Sokan vannak jó szándékú, naiv emberek, akik sajnos nem látják a valóságot. Vagy talán látnák, de kényelmesebb homokba dugni a fejüket, elhitetni önmagukkal is, hogy nincs nagy baj. Kétségtelenül kényelmesebb ragaszkodni olyan, egykor talán valóban helytálló vélelmekhez, hogy a Nyugat, az euro-atlanti világ (számos hibája ellenére) alapvetően a létező, elérhető világok legjobbika. Mert valóban rémisztő szembenézni a valósággal. És ezért sokan inkább úgy tesznek, mintha nem látnák.

Nem csak azt, ami Nyugaton történik; ezt azért nehéz nem látni, még ha a fősodratú média és az európai politikai vezetés megpróbálja eltitkolni, elbagatellizálni, átkeretezni az eseményeket. A főbb hírek azért mégis átütik a hallgatás falát. De hogy aztán ebből milyen érzet alakul ki a lakosságban, egyáltalán kialakul-e valamilyen érzet vagy csak legyintenek, továbbmennek, elfelejtik… abban nagymester a globalista elit, politikusostól, médiástól, de a kulturális és közéleti szereplők, nemzetközi szervezetek is vastagon sárosak. 

A nyugati civilizáció és jogrend szisztematikus elpusztítása zajlik, egyszerre belülről és kívülről. De már nemcsak úgy, hogy kívülről dörömbölnek a hódítók (bevándorlók, elsősorban iszlám országokból), belül pedig bomlasztanak a devián­sok (woke-marxizmus, LMTBQ), hanem már a külső ellenség egy része is itt van belül. 

És a Nyugat továbbra is csak él bele a világba, mintha nem lenne holnap, a rómaiakat megszégyenítő módon menekül a valóságból, gurítja le a torkán a bort, eszegeti a szőlőszemeket, egy-egy pillanatra ugyan rájön a rosszullét, olyankor egy lúdtollal kicsit megpiszkálja a torkát, hány egyet, aztán minden megy tovább. »Wir schaffen das« – meg tudjuk csinálni; mondta Angela Merkel még 2015-ben. De már akkor sem tudták megcsinálni. Mára pedig még sokkal rosszabb lett a helyzet.

Az egyre romló helyzet hatására persze Euró­pa lakosságának egyre nagyobb része ébred fel; de ez sajnos úgy néz ki, már nem elegendő. Főleg, hogy azok, akiknek Európa, illetve az egyes országok polgárainak az érdekeit kellene védeni, nemhogy nem védik őket, hanem kifejezetten ellenük fordultak, rájuk rontanak. Verbálisan, fizikailag és a jog eszközeivel is.

Nézzük a konkrét esetet. Két héttel ezelőtt az angliai Southportban egy táncoktatásos eseményt rendeztek Taylor Swift-rajongó kisgyerekek számára. A táncstúdióba berontott egy ruandai bevándorló-hátterű, másodgenerációs (tehát már Nagy-Britanniában, konkrétan Walesben) született 17 éves fiú, és késsel megölt három kislányt (egy hat-, egy hét- és egy kilencévest). Az eset óriási felháborodást szült – de ezúttal valami más is történt. Nem állt meg a dolog a »je suis«-k, a szolidaritást jelző profilképkeretek, a »nem félünk« szlogenek szintjén. Southport lakossága szó szerint fellázadt.

A helyi lakosok utcára vonultak, követelve, hogy a hatóságok végre tegyenek valamit. Többévnyi frusztráció szabadult fel bennük. »Az idegen szép« mantra elfogadásának állandó kényszere, miközben ezek az idegenek folyamatosan megsértették a társadalmi együttélés szabályait, következmények nélkül. Sőt mindig a bevándorlók voltak az áldozatok, és ha valaki bárhol szót emelt ellenük, akkor épp őt vádolták meg gyűlöletbeszéddel és hasonlókkal.”

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. augusztus 29. 17:33
"A lényeg, a rothadó pöcegödör létrehozása." Idéztem a Pusztító című filmből. A fantasztikus filmekben folyamatosan figyelmeztetnek, de nem értjük az üzenetét. A parazita nem csak egy állat, hanem ember is lehet. Jól tudjuk, kik ők. Abból élnek, hogy háborúkat gerjesztenek és a fejlett kultúr társadalmakra barbárokat zúdítanak, azért, hogy lezúzzák azt, amit felépítettünk. Céljuk, hogy méh módjára újra és újra építsük. Ők pedig a bank, tőzsde és egyéb gazdasági szivattyúikkal veszik el tőlünk a javainkat. Ha ezt nem tennék, ők éhen halnának. Az a társadalom, aki nem ismeri fel a fertőzést, annak bizony nagyon rossz sorsa lesz. Még ennél is rosszabb. És bizony ez nekik jó. Mi meg szopunk. Ha még nem késő, nézzétek meg ezeket. Minden kérdésedre ott a válasz. A link beillesztését számomra letiltották, ezért Videán keress rá. Videa/ And Game feliratos Videa/ The war on democrasy feliratos Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
auditorium
2024. augusztus 18. 16:12
Na tessék, a "polgárháború szélén" Londonban a Somerset House- Múzeumban, mely nemesi kuriából lett múzeum, tűz ütött ki tegnap este. Száz tűzoltó igyekezett eloltani a tüzet. Az épület tetőrésze leégett, Műalkotások (Van Gogh, Manet, Cezanne, Botticelli) szerencsére nem sérültek meg. A tűz okát kutatják. Kulturkampf lehet ?
luisbathhelena
2024. augusztus 18. 10:18 Szerkesztve
Ne számítson senki klasszikus polgarhaborura mert már nem léteznek világosan a mi meg az ők. Nem lesz a barikadnak két oldala. A brit elit ami rohamosan emeli be a gyarmatairol jövő gazdagokat, az etnikumot már magasról lesz@rja. Így lett paki londoni főpolgármester meg indiai skót miniszterelnök. Már csak high class meg downclass van vegyes összetételben. A lényeg a lázadozás kordában tartasz amire alkalmas eszköz a nepcsoportok egymás elleni kijatszasa. A feher kereszteny lengyel vizvezetekszerelot (aki elveszi a munkádat) lecseteltek paki indiai afrikai csorokra akiknél egy kis késelés mindig belefer. A ruandai tomeggyilkossagokat se pisztollyal csináltak hanem bozotvagoval.... A legjobb ha megoszltasz egy egyet nem értő posztot téged visz el a rendőrség nem a keseloket... (ahogy az megtortent egy 50es novel). Orwell Angliába helyezte az 1984-et már sejthetettt valamit...
Lajoss
2024. augusztus 17. 22:48
Jeszi,ha már ennyire okos vagy,akkor addig ne vegyél levegőt,lécci,amíg nem tör ki a polgárháború Angliában…köszi! 😉
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!