Kedves Nagy Zsolt, hát hogyan is áll hozzá a kormány?!

2023. július 26. 06:30

A törökök mellett Magyarország biztosítja az ukrán hadsereg üzemanyagellátását.

2023. július 26. 06:30
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Engedd meg, hogy én is elmondjak egy másfajta, kevésbé Marieclaire kompatibilis narratívát az általad felvetett legfontosabb kérdésekről. (...)

Lengyelország után itt regisztráltak a legtöbb menekültet (kb 2 millió ember), akik vagy átmenetileg tartózkodtak nálunk, vagy végleg itt maradtak. A maradók számára megnyitottuk a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünket. Anélkül, hogy ennek a pénzügyi hozadékát, terheit taglalnám, azt kell hogy mondjam a magyar állam remekül megállta a helyét a humanitárius segítségnyújtásban. Szóval ez pipa.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyilvánvaló, hogy a sokan hozzád hasonlóan úgy látják, hogy a totális háború kiszolgálásában nem jeleskedtünk. Nos, ami azt illeti, a törökök mellett, Magyarország biztosítja az ukrán hadsereg üzemanyagellátását; ami magyarra lefordítva azt jelenti, hogy ha valóban Ukrajna ellen játszanánk és leállítanánk a szállítmányokat, úgy valószínűleg két három napon belül a hozzád képest századrangú színészből a médiaoligarchák segítségével elnökké lett Zelenszkij és népes amerikai "tanácsadókból", tévésekből álló kormánya max tologathatná az ukrán hadsereg harcjárműveit. (...)

Ám egy háborút csak akkor szabad elkezdeni vagy folytatni, ha van remény a győzelemre. A győzelemre egy hatezer töltetes atomhatalommal szemben nincs esély.  A békére 2022. áprilisában viszont volt esély, ám nyugati barátaink jelesül az angol miniszterelnök és a német kancellár felállította az ukrán delegációt a tárgyalóasztaltól és az ország ifjúságát visszaparancsolta a harcmezőre. (...)

Néha úgy érzem, hogy Smaragd Város lakói ( a baloldali éttermiségiek), a rózsaszín napszemüvegben járják a világot és csak egymással tudnak vagy hajlandóak kapcsolatba lépni, és így tényleg könnyen elhiszik, hogy a palermói sofőrt, pincért, hotelportást éppen az érdekli, hogy a kedves vendég mit gondol a háborúról. Erre mondja a bírói gyakorlat életszerűtlen. Mert őket nem a háború, hanem a béke érdekli.

Természetesen ezeket a gondolatokat én is szívesen megosztanám valamelyik nemzetközi glam magazin hasábjain, ám erre mára már semmi esélyem sem maradt: részben, mert ezek a termékek olyanok, mint a víz, a legkisebb ellenállást választják, a medret, amit a tematizáló és narráló média hatalom kijelöl a számukra, részben mert maguk is részei ennek a soft power-nek. Ezért kellett önálló tematizáló és narráló teret létrehoznia a jobboldalnak és ezért vagyok most itt.”

Nyitókép: Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2023. július 30. 14:10
Mondjuk erről teljesen más a MOL véleménye, de hát Kötter még a saját nevét sem képes felvállalni, nemhogy a valóság más szeletét: https://piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/boduletes-hazugsagrol-beszelt-a-mol-vezer.html
nerrioter
2023. július 30. 08:07
Úgy tűnik az alábbiból, hogy más országok is biztosítanak üzemanyagot Ukrajnának. Igaz, Ön nem állította az ellenkezőjét, de a cikk szerint Magyarország hozzájárulása azért nem kirívóan magas. Persze talán nem is szükséges annak lennie, kormányunk oroszbarát inkompetens békepárti megnyilvánulásai érdemi eredmények nélkül azonban azok meglehetősen gyakoriak. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230729/hernadi-zsolt-hazugsag-hogy-a-mol-olajaval-mennek-az-ukran-harckocsik-630721
Bakandri
2023. július 28. 16:13
Ki ez az ápolatlan megmondó ember?
Namond
2023. július 26. 19:05
A béke érdekében miért nem állítja le a kőolaj és üzemanyag ukrajnai exportját békegalambunk Orbán? Csak Viccel a béke szöveggel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!