Ezeknek az elborult történelmi analógiáknak a használatához tomboló műveletlenség kell

2023. június 15. 06:05

Ezt most megpróbálom a létező legnyugodtabban leírni, noha Hadházy sugalmazása miatt a düh kaparja a torkom.

2023. június 15. 06:05
null
Hont András
Hont András
Facebook

„1. Orbán nem Hitler, nem Rákosi, és még csak nem is Kádár. Az első tömeggyilkos volt, a második is százak halálért felelős, de börtönbe zárt, zaklatás alá vont, kitelepített áldozatainak száma százezrekben mérhető, míg az utolsó személy is akasztásokkal kezdte sokak által nosztalgiával emlegetett regnálását. Nincs az az állami propagandista, aki jobban használna a kormányerőknek, mint azok, akik ezeket az ostoba és (az áldozatokra nézvést is) sértő párhuzamokat használják. Nagyon súlyos a felelősségük azoknak, akik annyira megmérgezték a magyar közbeszédet, hogy az előbbi mondatok Orbán védelmének, adott esetben egyenesen dicséretnek hatnak.

2. Ezeknek az elborult történelmi analógiáknak a használatához tomboló műveletlenség kell. Nem, Hitler nem védte a kereszténységet, ógermán mitológiával és árja miszticizmussal akarta fölváltani, a pápa elrablását tervezte, a lengyel katolikus egyháznak gyakorlatilag a likvidálását rendelte el, még a karácsonynak is a kereszténység előtti pogány jellegét hangsúlyozta, az erőtlen német ellenállás pedig többnyire katolikus papokból és protestáns lelkészekből verbuválódott. Nem, nem »valamiféle háttérhatalmi összeesküvés« ellen harcolt, hanem konkrétan a zsidók vélelmezett befolyása ellen, és a fajok keveredése sem izgatta különösebben, ha nem a magasabb rendűnek tartott nordikus rasszról volt szó.

3. A »nem állították meg időben« igaz, de a párhuzam megint értelmetlen. Hitler hatalomra jutása után 13 évvel már halott volt, és nem akkor kongatták a vészharangokat, hogy meg kéne állítani. Uralma 12 évében ellenfelei koncentrációs táborokban vagy jelöletlen sírokban tartózkodtak, és nem busás fizetésekért a parlamentben vagy az önkormányzatokban.

4. Orbánt sok minden miatt lehet utálni, még több minden miatt bírálni, de Hadházy és a többi magáról megfeledkezett e tevékenységéhez lesz szíves nem a többek közt az én legyilkolt felmenőimet fölhasználni.”

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doromb13
2023. június 16. 10:15
Mindenben igazad van azzal kapcsolatban,amit leírtál.Tényleg nem szabad Orbánt Hitlerhez,Rákosihoz vagy Kádárhoz hasonlítani alapvetően. Van viszont egy terület,amelyben Orbán mégis összemérhető Hitlerrel, és ez a propaganda. Orbán az elmúlt 13 évben olyan negatív módon formálta (és formálja) át a magyar néplelket (legalábbis a sajátjaiét),hogy az már rövid távon is ijesztő. Soha ilyen mindenki mindenkinek farkasa- hangulat nem volt még ebben az országban,totálisan eltünt a szolidaritás,és 3 millió ember egy Orbán kreálta - a valóságtól homlokegyenest eltérő- "művi világban" él. Ha bekapcsolom az MTVA adását,szinte csak hazugságok ömlenek belőle- ott a valóság megszünt! A népléleknek ez a rettenetes megfertőzése - no ez Orbán soha meg nem bocsátható bűne !!
Ekerot
2023. június 15. 22:17
hadházi 100%-ig színtiszta lófaszhús...
WLaci
2023. június 15. 21:37
A műveltség csimborasszója, Bandika. Azbazmeg.
csulak
2023. június 15. 17:07
alonakafaszatAkostol nincs mit varni csak mocskolodast es hazudozast !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!