Hülyék vagyunk

2023. május 13. 16:03

Itt kérem, nem kivételezünk senkivel csak azért, mert valaki.

2023. május 13. 16:03
null
Kövesdi Péter
24.hu

„Persze onnan is nézhetnénk a dolgot, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, márpedig a mentősök nagyon is sokat dolgoznak. Ahogy mások is: a pedagógusok, a gyári munkások, a festők, a kőfaragók és a balett-táncosok. Csakhogy ők életekkel dolgoznak: a mi életünkkel. A tiétekkel. Mindenkiével, aki nem keres percenként háromszázezret, és nincs elég pénze, hogy saját mentőautója legyen, amelyik éjjel-nappal rendelkezésére áll. Elvárható volna, hogy ezt tisztességesen, nyugodt körülmények között, megfelelő fizetésért tegyék. Akkor talán nem raknák rá a telefont a mentőt háromnegyed órája váró, kétségbeesett lányra, időben indítanák a kocsit a fulladozó, félrebeszélő beteghez, szóval úgy működnének, ahogy működniük kellene.

Azt mondja a mentőszóvivő, »nem az számít, hogy valaki híres, vagy sem, minden esetben a beteg állapotának súlyosságát veszik figyelembe.« Értsd: nehogy már azt tessék hinni, hogy azért, mert valaki híres, több járna már neki, mint az a szar, ami egy nyugdíjas anyagbeszerzőnek. Itt kérem, nem kivételezünk senkivel csak azért, mert valaki. Így érvelnek, noha senki nem akadt, aki egyedi elbánást kért volna: csupán időben kiérkező mentőért szólt mindenki.

Mindennek nyomán csak annyit kérdeznék – nem megbántva senkit a hangos szóval – most, hogy a kormány már tényleg mindenkitől megvédett minket, a transznemű brüsszeli bürokratáktól a háborúpárti dollárbaloldalon meghízott tanárokon át a kábítószerfüggő, kordonbontó diákokig; kijuttatta a válogatottat az Európa-bajnokságra és kétszer is vendégül látta a pápát, nem lehetne-e elintézni, hogy kijöjjön a mentő, mondjuk, egy órán belül.

Vagy legalább azt, hogy ne kelljen a túlélésért hazudnunk azoknak, akik tényleg megmenthetnék az életünket.”

***

Nyitókép: MTVA / Hagyaték: Keleti Éva

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. május 14. 16:00
"nem kivételezünk senkivel csak azért, mert valaki." Aki neked valaki, az nekem senki és még sokaknak is senki.
SimplyRed
2023. május 14. 14:31
Te hülye faszparaszt! Nem ám azért van itt gáz az egészségügyben, mert a sok fillérbaszó orvos kiment nyugatra? Ugye ilyen probléma csak nálunk van, mert az O1G? Ja a szlovákok nem könyörögtek nálunk is, hogy segítsünk be nekik a covid idején ellátni a betegeiket. Mert ott is, ahogy minden kelet-európai országban ez a gond. Mi az adónkból kiképezzük az orvosokat, aki aztán lépnek. A hiba ott van, hogy ezt engedik, ha kimegy nyugatra az állam fizettese vele ki a képzési költsége kétszeresét. Aztán majd meglátjuk. Mert itthon hiába keresnek milliós fizetést, az nem elég, hiába újítanak fel lassan minden kórházat, az nem elég. De kell ám a faszságot irogatni és nem figyelembe venni a hazai realitásokat. Kedves drága "újságíró" barátom, ez azért van mert ez az ország ennyit tud kitermelni, a te és az én munkám eredménye ennyire elég.
gyaloggos
2023. május 14. 12:41
GÁLVÖLGYIT egyébként nagyon sajnálom, hogy ismét intenzívre került, és szenved, és GYÓGYULÁST kívánok neki, természetesen! DE! AMIT az esetéből kreált a családja, az felháborít!
akiaki
2023. május 14. 12:02
azért, ránézésre is tudtam a tartalmát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!