Egy okos embert (ugyanazzal a trükkel) legfeljebb kétszer lehet becsapni

2023. május 10. 09:54

A magyar választó tanult a hibáiból.

2023. május 10. 09:54
null
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok.hu

„Bármennyire is szeretnék ezt a liberálisok másképp láttatni, a Fidesz négy kétharmadában benne van az, hogy meg is tartja azt, amit ígér. Persze a 14. havi nyugdíj ígérete egy kétségbeesett lépés volt egy elrontott kampányban, de a Fidesz által beígért hangulat, ami persze csippentett némi ízt a kádári nosztalgiából is, az érzések mellé valódi és értékálló támogatásokat is ad. Az emberek szeretnek munkából megélni, és azt még jobban szeretik, ha mindenki más is munkából él meg. A magyarok pont annyira nem szeretik, ha a kormány beleugat a mindennapi életükbe, mintha az ilyesmit Brüsszel vagy az amerikai nagykövet merészeli. Pontosan tudják, hogy mennyivel élnek jobban most, mint a baloldali kormányok alatt, és pont a baloldaltól tanulták meg, hogy nincsenek csodák, tehát a Fidesztől sem várnak többet, mint amit józan ésszel lehet.

A magyar baloldal 1990 után a liberálisok agymunkájával megsegítve háromszor csapta be rettenetesen a magyar választókat. Fennállt a veszélye, hogy ez 12 év után elfelejtődik; végül is 2006, a megvilágosodás pillanata már olyan messze van, amennyi a rendszerváltás és az őszödi beszéd között eltelt. De nem így lett, mert amilyen ügyesen fenntartották a hetvenes évek életérzésének visszahozatalára vonatkozó ígéretüket, az elmúlt 16 évben pont olyan állhatatosan és otrombán vannak megsértődve a szavazókra, hogy azok már átlátnak rajtuk. Újra és újra megígérik azt, aminek lehetetlenségéről és ártalmasságáról közmegegyezés van, és amiről mindenki tudja, hogy eszük ágában sincs betartani.

A magyar választók megtanulták, hogy mi a realitás: felismerik a hülyéket és a fantasztákat, valamint a saját érdekeiket. A magyar választó tanult a hibáiból. Sok országban nem történt ez meg – ez Európa óriási problémája.”

***

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajbányász
2023. május 10. 20:18
Nem kell ahhoz UV fény, hogy lássa mindenki, hogy Klárika mellett összes ellenzéki párt összegyurcsányozódott (kivéve Mi Hazánk). Feriből meg az a kicsi is sok.
csulak
2023. május 10. 19:24
Gyurcsány kergeti az anyját az asztal körül. - No de Ferkó, mit akarsz tőlem, nem szégyelled magad? - Nem én akarom anyám, hanem egy egész ország. SOHA TOBBE BALOLDALT !
satman11
2023. május 10. 16:12
"Egy okos embert (ugyanazzal a trükkel) legfeljebb kétszer lehet becsapni" Tökéletes meglátás. Ez történt 2002/2006 után 2010-ben és azóta is a revans folyik a végtelenségig....
masikhozzaszolo
2023. május 10. 15:53
Van, hogy egy embert mindig be lehet csapni. Minden embert be lehet csapni egyszer. Minden embert mindig becsapni nem lehet. Vagy ? Lásd politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!