Ne várd a szankciókat!

2023. április 16. 13:16

A szavakban kurucos Orbán valójában hű szövetségesként működik együtt a NATO- és EU-tagállamokkal.

2023. április 16. 13:16
null
Trencséni Dávid
Facebook

„Ne várd a szankciókat!

Mert nem jönnek!

Nem lesz újabb amerikai szankció Magyarországgal szemben – mondhatnánk olvasmányélményeink alapján. De persze ez a mondat sem igaz. Hiszen az USA ezúttal sem Magyarországot, vagy akárcsak annak kormányát vonta büntetőintézkedés alá, hanem egy orosz érdekeltséget. Akár véletlen is lehetne (nem az), hogy az érintett személyek között akadt magyar állampolgár.

Az amerikai kormányzatnak sem érdeke, sem törvényi lehetősége nincs Orbán Viktort, avagy szűkebb-tágabb ismeretségi körét szankciókkal súlytani – ugyanis nem követtek el semmi olyat, ami ezt megalapozhatná. Sőt: a szavakban kurucos Orbán valójában hű szövetségesként működik együtt a NATO- és EU-tagállamokkal. Ne azt nézzétek, amit mond, hanem amit csinál! – saját megadta adta meg önmagához a megoldókulcsot.

Az ellenzéki A nem Orbán-hű állampolgárok kollektív tudattalanja azonban most sem bírt magával: minthogy őfelsége ellenzéke sokadszor bizonyította képtelenségét és alkalmatlanságát a NER megdöntésére, a vágyvezérelt gondolkodás hol Brüsszelt, hol Berlint, hol Washingtont helyezi kormánybuktató pozícióba. (Érdemes lenne elgondolkodni demokratikus elkötelezettségén azoknak, akik abban reménykednek (!), arra vágynak, hogy egy külföldi kormány, egy idegen hatalom dönti meg a demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnököt.)

Egy ostobácskán érzékenyítő plakátkampányon túl – amelynek jelentése, kedves Hont András és Réz András urak: amilyen jogos és érthető volt ’56-ban a magyarok orosz(szovjet)ellenessége, épp olyan jogos és érthető ma az ukránoké – az USA nem fogja elvégezni a magyar ellenzék házfeladatát.”

***

Nyiókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2023. április 17. 13:21
milyen okosan láttatja a trencséni, hogy az ellenzék egy lópikulát sem ér, maksz egy nagy farba rúgást
Hazafi Teddymackó
2023. április 17. 09:52
Azt jól látod hogy nemcsak brüsszeli nótát fúj, hanem EU-Franchise szerszámkészlettel uralkodik az ostoba tömegek felett... Továbbra sem kell (szaros középfokú sem) nyelvvizsga a diplomához- diplomás biorobotok az összeszerelő ipar oltárán feláldozva. Család, meg rezsitámogató üveggyöngyök, népszámlálás az EU-ra hivatkozva de perverz éhséggel az adatokat elsőként elemeztetve... De baloldalon még ennyi remény sincs, ugye tudod? Remény kell? Nézz az égre fel!
patópál
2023. április 17. 08:33
"A szavakban kurucos Orbán valójában hű szövetségesként működik együtt a NATO- és EU-tagállamokkal." Akkor miért kutyáznak minket folyton, rángatnak bíróságra, indítanak kötelezettszegési eljárásokat ellenünk? Viccből?
Akitlosz
2023. április 16. 20:42
"Az amerikai kormányzatnak sem érdeke, sem törvényi lehetősége nincs Orbán Viktort, avagy szűkebb-tágabb ismeretségi körét szankciókkal súlytani" sújtani, de mindegy, két külön dolog a súlyt és a sújt, ahogyan a folyt és a fojt, a bolyt és a bojt is. A lényeg hogy de van. Minden ország maga dönti el, hogy kit nem enged be, azaz kinek (nem) ad vízumot. Saját belátása és tetszése szerint, azaz nem köteles indokolni. "– ugyanis nem követtek el semmi olyat, ami ezt megalapozhatná." Nem is kell, nem kell alap. A szerző is azt (nem) enged be a lakásába, akit (nem) akar, tök mindegy, hogy az illető mit (nem) követett el. Nem létezik a világon szabadon átvándorlási emberi jog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!