Tizenötre nőtt a Szudánban lévő honfitársaink száma

2023. április 22. 22:10

Több evakuációs művelet is szerveződik, remélhetőleg minél előbb végrehajthatóvá is válnak.

2023. április 22. 22:10
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

Szudánban továbbra is rendkívül törékeny és veszélyes a helyzet. Napközben újabb, az országban tartózkodó magyarok jelentkeztek, így mostanra 15-re nőtt a Szudánban lévő honfitársaink száma. Több evakuációs művelet is szerveződik, remélhetőleg minél előbb végrehajthatóvá is válnak. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a térségbeli országokkal és az ENSZ-szel is annak érdekében, hogy minél előbb biztonságban tudhassunk minden magyar embert.”

Nyitókép: MAHMOUD HJAJ / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 23. 12:12
Az amerikaiak három helikopterrel már megoldották..
-Zsolt-
2023. április 23. 11:48
Most kellene az a "honvédségi" repülő és egy kis technikai kitérő! Ha nem éppen egy adriai jachtkikötő melletti repülőtéren állna. Sebaj! Majd Biden-ék és az ENSZ kimenekítik a Szudánban rekedt magyarokat! Petike meg kitesz még pár L'Oreal Paris samponreklámos repi képet a facebookra, ahogy a repülőről tipeg lefele egy fotózáson.
Lajoss
2023. április 23. 11:27
Robokuty ott van minden kilóméterkőnél..:)
Odone Ricci
2023. április 23. 10:18
Mi a helyzet Afrikában ? Biztos mindenki jól tudja, de azért nem árt talán összegezni. Az afrikai országok HATÁRAIT a gyarmattartó hatalmak húzták meg a XIX. században önkényesen, anélkül hogy ismerték volna az ottani etnikai viszonyokat. (Ugye ismerős ez a módszer nekünk is ?) Afrikát ma 54 ország képezi. Az 1884-es Berlini Konferenciara BISMARCK 14 európai államot hívott meg, hogy az afrikai kereskedelmet fellendítse, valamint a gyarmatosítók közötti konfliktust enyhítse. Afrikába a határokat inkább földrajzi szempontokból húzták meg, az etnikai konfliktusokat (törzsi viszályokat) nem vették figyelembe. Afrika határai a II. világháborúig nem változtak. Az I. világháború után a német gyarmatokat felosztották Franciaország, Nagybritannia között. Namibia pedig Dél-Afrika gyarmata lett 199O-ig. 196O-ban több afrikai ország nyeri vissza függetlenségét, határaik sérthetetlenné válnak, pl. Eritrea, Dél-Sudan. Afrika egyre inkább iszlamizálódik, demográfiailag túlnépesedett országok (pl. Nigéria, Kenya), ásványi kincseit pedig a nagyhatalmak aknázzák ki több-kevesebb ellenérték fejében. A sivatagosodás és a vizellátás problémájának megoldása helyett behajóztatják őket az NGO-szervezetek Európába .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!