Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Hazahozzuk a magyarokat Szudánból

2023. április 22. 19:03

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, a magyar honvédség nagy figyelemmel követi a szudáni polgárháború eseményeit a magyarok kimentésének érdekében.

2023. április 22. 19:03
null

Az ottani helyzet miatt szükségessé vált, hogy hazahozzuk a magyarokat Szudánból – jelentette be a honvédelmi miniszter szombaton egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Hozzátette, a magyar honvédség nagy figyelemmel követi a szudáni polgárháború eseményeit a magyarok kimentésének érdekében. Kijelentette, a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, bárhol is legyenek a világon. 

A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" – fogalmazott.   

Szudánban egy hete tartanak az összecsapások a hadsereg és a félkatonai fegyveres erők között, az országban polgárháborús helyzet uralkodik. Ma délelőtt Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, hogy tizennégy magyar turistát mentettek ki Szudánból, akik búvárkiránduláson vettek részt az idő közben rendkívül veszélyessé vált ország partjainál.

***

***

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 24. 08:13
" Hazahozzuk a magyarokat Szudánból" addig öljék nyugodtan a hazájukat védő kárpátaljai magyarokat az oroszok.
Menhetten
2023. április 23. 20:12
Ő fejezte le a magyar honvédséget! Mit ad elő? A kaszinójába befolyt extra profitot? Habony haverja, együtt voltak koronaőrök.. Úgy lett honvédelmi miniszter, hogy egyszer elsétált egy laktanya előtt.. Életében nem volt katona!..
vajda
2023. április 23. 06:30
Lenne két kérdésem. Kik voltak ezek a magyarok? És mit kerestek ott?
-Zsolt-
2023. április 23. 01:01
Ezt „A békéhez erő kell" marhaságot most mindegyik felmondja? Milyen békéhez és milyen erő? A katonai erejük nulla, béke meg azért van, mer nem támadta meg őket senki. Nem úgy, mint az ukránokat. Ha mégis megtámadnák őket, na majd akkor kell az USA és a NATO ereje. Addig meg kibicnek kuss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!