Orbán azonnal rárepült a lengyelek ukrán gabonaimport tilalmára

2023. április 17. 16:11

A kétkulacsos, kétszínű és képmutató trollkodás folytatódik.

2023. április 17. 16:11
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Orbán ezzel az újabb ukránellenes akciójával enyhítheti valamelyest a lengyelekkel (is) feszültté, sőt haragossá vált viszonyt, mivel ebben az ügyben újra közösen állhatnak az EU-val és normáival szemben. Arra azonban nem számíthat, hogy a lengyel-ukrán viszony a gabona miatt annyira megromoljon, hogy a lengyelek az ukránok ellen forduljanak és beálljanak Orbánnal együtt az oroszok mellé. De Orbánnak a gabonavita ennek ellenére úgy jött, mint egy falat kenyér, mert felhasználhatja azt kedvenc ördögi tevékenységére, a megosztásra, az uszításra és a rombolásra.

A lengyeleknek saját gazdáik miatt lépniük kellett (Orbánnak nem), de azonnal elkezdtek tárgyalni miniszteri szinten az ukránokkal, s keresik a kölcsönösen elfogadható megoldást. Magyarország esetében szó nincs erről, az Orbán-rezsim azt szeretné, ha uniós szinten hoznának az olcsóbb ukrán áruk teljes körű vámmentességére és szabad kereskedelmi lehetőségeire korlátozásokat, ezzel is károkat okozva az ukránoknak és csökkentve az ukránok védekezésre fordítható bevételeit. Ezért a magyar tilalom egyelőre csak június 30-ig tart, azt remélve, hogy utána uniós lesz a tilalom.

Az Európai Bizottság azonnal elutasítóan lépett fel és elfogadhatatlannak nevezte a lengyel és magyar embargó egyoldalú bejelentését, mivel a kereskedelempolitika az EU kizárólagos hatáskörébe tartozik, ezért az egyoldalú fellépések nem fogadhatók el. Orbán nem határozhatja meg, hogy az EU hogyan védje meg az uniós gazdálkodókat és piacokat úgy, hogy azzal ártson az ukránoknak. Az EU-nak ennél sokkal több eszköz és lehetőség van a kezében, hogy ne Ukrajna elleni szankcióvá változzon a gabona és mezőgazdasági termékek ára közötti különbség.”

Nyitókép: Facebook 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. április 18. 10:27
Itt egy SZusa muslica?
akiaki
2023. április 17. 22:25
kisbuzi! tévedtél!
Mati
2023. április 17. 21:50
Bartus csak egye a penészes búzát.
VZoli74
2023. április 17. 21:38
Mindenbe beleugat ez a félkegyelmü. Valaki jól pofán vághatná már mint annakidején csintalant. Már régóta megérdemli a hülyéje. Ostoba szarhazi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!