Olasz lap: megtört az Ukrajna melletti „európai egység” a gabona miatt

2023. április 17. 12:52

Lengyelország és Magyarország ugyanazon az oldalon találja magát az ukrán gabona miatt – írja a Le Repubblica.

2023. április 17. 12:52
null

Az Ukrajna melletti európai szolidaritás „megtört” a gabona miatt – olvasható a La Repubblica hasábjain. Bár különböző okokból, Lengyelország és Magyarország most ugyanazon az oldalon találja magát, hiszen mindkét ország megtiltotta az ukrán mezőgazdasági termékek bevitelét (azóta Szlovákia is bejelentette, hogy betiltja az ukrán gabona behozatalát – a szerk.).

A lengyel döntést a lap szerint befolyásolja a közelgő választás, míg Orbán döntésének célja, hogy „szétzilálja az európai oroszellenes frontot”. A cikk szerint Budapest lényegében a Kreml egyfajta előőrsét kívánja képviselni az EU szívében. 

Brüsszelt mindenekelőtt a Moszkva elleni szövetség gyengülése aggasztja, hiszen a budapesti és varsói pozíció valóban „rendkívüli fegyvert” jelent Putyin javára. Idézik Nagy István agrárminisztert is, aki szerint „a kormány elkötelezett a magyar agrártársadalom érdekeinek képviselete mellett, ezért érdemi uniós intézkedések hiányában megtiltja a búza és olajos magvak behozatalát Ukrajnából”.

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

***

 

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cdurmol
2023. április 18. 21:41
Azért arra kiváncsi lennék, hogy a tranzit engedélyt kapott ukrán gabona miért nem délre utazik a tenger irányába, hogy eredeti célját, az éhező afrikaiakat elérje? Vajon hogyan kerül az ukrán gabona magyar raktárakba? Az ukránok szerződtetnek rakodókat? Az ukránok bérelnek Magyarországon raktárakat a gabonájuknak? Ki a hunyó abban, hogy itt reked a gabona?
Coimbra
2023. április 18. 16:47
Erről szól a háború, amerika védi a földjeiket Ukrajnában.
Palmimi85
2023. április 18. 11:06
Amerikának add el a mérgezett gabonádat, hiszen a vetőmagot is tőle kaptad! Fulladjon bele, de fulladj bele te is, te macskajancsi brézongorista!
Tiberius1
2023. április 18. 07:45
No Para!!Olasz barátainknak itt a rendkívüli nagy lehetőség!!Vásárolják fel mindazt a gabonat, amit nem veszünk át.Így megmentik az egységet támogatjak Ukrajnat is,meg a pizzához amúgy is kell a liszt is!Szabad a pálya.A Po völgye meg le van xarva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!