Magyarország történelme a szabadságharcok története II. rész

2023. március 15. 07:09

Mindig akadnak olyan nagy magyar személyiségek, akik megvédik, kivezetik hazánkat a bajból.

2023. március 15. 07:09
null
Stefka István
Stefka István
PestiSrácok.hu

„Vajon Károlyi Mihály és Kun Béla, amikor elmenekültek teli börönd ékszerrel, pénzzel Ausztria, Cseh ország felé, akkor ugyanígy leborultak a határon az anyaföldre? Kötve hiszem. Hiszen gondoskodtak, hogy ne legyenek mega régi határaink, aztán néhány évtizedig mindent elkövettek, hogy az alig talpra állított Magyarországot, amit nemzeti gondolkodású államférfiak vezettek – Teleki Pál, Bethlen István, Klebelsberg Kuno, Horthy Miklós – lejárassák és hazugságaikkal megfosszák a külföldi megbecsülésektől. Aztán forradalmunkat egy szintre hozták az 1945 utáni szovjet megszállással, a kommunista diktatúrákkal, amikor is ezreket koncepciós perekkel kivégeztek, tízezreket börtönbe s kényszermunkatáborokba zártak, nyolcszázezer magyar a szovjet Gulag táboraiban, lágereiben dolgozott kegyetlen körülmények között, háromszázezren soha nem tértek haza. Megtorlásukkal több mint fél millió embert emigrációba kényszerítettek 1945 és 1956 után és negyven éven át újból kifosztották, eladósították hazánkat. Ez volt a kommunizmus.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy 1848 március 15-e nem lehetett nemzeti ünnep, munkaszüneti nap. Szabadon nem lehetett forradalmunkról megemlékezni, a Petőfi szobornál és a Batthyany örökmécsesnél évről évre rendőrök gumibotoztákl, verték szét az emlékezőket. Na, ezek voltak a Forradalmi Ifjúsági Napok. Az 1956-os forradalom leverése után március 15.-e félelmetessé vált a hatalom szemében. Kádár Jánosék a szovjet fegyverek árnyékában paranoiásan rettegtek a kokárdás ünneptől.

1848-49-et csak az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz lehet hasonlítani. Mindkét történelmi pillanatban idegen hatalom, idegen zsarnokság, katonai megszállás miatt lázadt fel a nép a szabadság megszerzéséért, a szuverenitásért. Végül is a több évezredes szellemi és lelki örökség, átöröklés, az akarat, a bátorság, a leleményesség valahol mindig megvédi, életben tartja a magyarokat. A magyar népnek mindig az volt és az a szerencséje, hogy mindig akadnak olyan nagy magyar személyiségek, akik megvédik, kivezetik hazánkat, Magyarországot a bajból.”

Nyitókép: Wikipédia 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. március 16. 04:34
a mandiner igazán sokszínű tartalmat generál. a dídzsé jeszi-féle futóbolondok és a bohár-féle szopógépek mellett a stefka-féle őskommunisták is a kínálat részét képezik.
Magyarok Pásztora
2023. március 15. 19:27
1848-ban a keleti és a nyugati patkányok ellen is harcoltunk, nem?
Csubszi
2023. március 15. 19:14
Látom, nektek ballibsiknek se kutyátok, se macskátok! Folyton itt baszakodtok a Mandin!! Szerencsétlen jószágok! Lúzer balodali balekok! Na most lehet visítani! Fogjátok a bokátokat Fletó bácsi előtt? jönnek a dolcsik?
Gyzoltan
2023. március 15. 17:28
Már megint, az "Öreg" személyében az ŐK mondják meg, hogy miről mit gondoljunk! Mindig ők mondják meg, hogy mi a jó , mi a rossz, mi a helyes, mi a helytelen, mi a drága, mi az olcsó, mi művészet, mi a kóklerség, melyik általuk kitalált ideológia a követendő, kiket kell szeretni, kiket kell gyűlölni, kik már lassan üzletté teszik a levegő vételt is..! Magyarországi ámokfutásuk után ehhez joguk nem lenne, így aztán menten jogállammá nyilvánították hazánkat, hogy joguk legyen intézkedni felettünk... -ki rossz, ki még rosszabb, lehet mérlegelni, s főleg megsértődni, sőt hisztériázni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!