Finomkodó korrektség

2023. március 01. 09:17

Létezik magyarfóbia is a világon, hölgyeim és uraim.

2023. március 01. 09:17
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Ha az Európai Unió gyarmattartásra rendezkedett be, mi pedig a fűszoknyás bennszülöttek szintjén létezünk, feltétlenül igaza van ennek a nőnek. 

Akinek azonban úgy rémlik, hogy az unió eredetileg különféle szuverén országok szövetsége, a nemzeti jogot pedig az uniós jog nem felülírja, hanem kiegészíti, továbbá magyar közjogi méltóságok képviselik és irányítják a hazánkat, nem pedig Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke, aligha téved. Finomkodó korrektség – milyen szép is ez a szóösszetétel, nem is értem, miért nem korbáccsal vernek ki minket a saját hazánkból, ahogyan oly sokszor megtették már a történelemben.

Finomkodjunk mi is ide néhány korrekt észrevételt. 

Például kérdezzük meg Jourovától, hogy mi is a baj Magyarországgal? Konkrétan annyi, hogy nem állunk be a sorba, mert szabadok vagyunk, nem pedig alávetett fogyasztók, rabszolgák, akiknek az eredeti küldetéséből kiforgatott Európai Uniónak mostanában oly nagy a keletje. Első bűn: Magyarország – húzzuk alá, a magyar emberek többségének támogatásával – nemet mondott a korlátlan migrációra. Második bűn: azt sem engedjük, hogy pedofil magánszemélyek és őket támogató álkulturális csoportok garázdálkodjanak. 

Végezetül a harmadik, legfrissebb bűnünk: békét akarunk a keleti fronton, nem szállunk be a háborúba, senkit nem támogatunk, mert történelmünk és jelen helyzetünk is azt igazolja, hogy ránk ott semmi szükség. Ennyi hát az igazság, nem több, nem kevesebb. Ezért adták ki a brüsszeli fatvát ellenünk, és hurcolnának képletesen vérpadra minden magyart, aki nem a romlott, beteg új világhoz, hanem saját értékeihez óhajt ragaszkodni.”

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. március 02. 09:13
Ez csípőből hazudozás! Közel 400 pert vesztett 5 év alatt a Fidesz-barát média, ebből 103-at az Origo bukott..
Valandil
2023. március 01. 22:09
Eurova esetében a csehek régóta tartó (hagyományos) magyarellenessége találkozik az eus szervek elvárásával.
kovsa
2023. március 01. 21:11
"Létezik magyarfóbia is a világon," Talán nem is "magyarfóbiának" kell ezt nevezni. Inkább "normalitásfóbiának". Hiszen Amerikában ott van Ron DeSantis. Őt is kezdik ugyan úgy kikezdeni, helyi Orbánnak nevezni, mint Orbánt. Mind a kettő ki merte mondani, hogy a király meztelen. Nincs nemváltás, csak transzvesztiták vannak. Nincs senkinek többlet joga csak azért, mert ő "más", mint a többi. Pont ugyan azok a jogok illetik meg őket is mint minden más embert. Ha egy férfi házasságot akar kötni, ezt megteheti, egy nővel, mint egy nő, egy férfival. Az ettől eltérő együttélés az pedig "együttélés" és nem házasság. Ez a betűkombináció már foglalt a normálisok számára. És még lehetne sorolni, ma a bajuk a normalitásfóbiásoknak.
Namond
2023. március 01. 11:29
Na ez a baja a FIDESZ-nek. Orbán vezetési stílusa teljesen kiölt belőlük, minden kételkedést, vita és diplomáciai készséget. A nemzetmegvezető akarata szerintük megkérdőjelezhetetlen, viszont akkor az utasítások végrehajtásának ügyeit képességek hiányában rontják el vagy ilyen hibás, hiányos munkavégzésre kaptak utasítást? Netán csak Orbán szavai, kiszólásai és beszólásainak propagandista ismételgetésére van felhatalmazásuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!