Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia

A győzelem zsebkönyve

2023. március 22. 08:48

Deák Dániel a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kezdettől fogva szimpátiával figyeli és szakszerűen elemzi.

2023. március 22. 08:48
null
Békés Márton
Békés Márton
Látószög blog

„Röviden tehát, a politikában sincsen másként: először magunkat, aztán ellenfelünket kell alaposan meg-, illetve kiismerni ahhoz, hogy megfelelő tudással vonuljunk hadba, majd kreatívan alakítva magát a harcmezőt s rajta a seregek viselkedését, győzelmet arassunk. Maradva a katonai példánál, Magyarországon jóideje a jobboldal – mint politikai közösség, a Fidesz–KDNP alkotta pártszövetség, a nemzeti kormányzat s végezetül annak feje – az a történelmi erő, amely képes sikeres összhaderőnemi műveleteket tervezni és azokat komplex hadviselés formájában végrehajtani, az erre hivatott hadserege állományába beleértve a regulárisan szervezett, ugyanakkor kezdeményező egységeket és a gyorsreagálású, de fegyelmezett szabadcsapatokat is.

Ez a politikai tudás vezetett oda, hogy 2010 óta a magyar jobboldal egymás után négy alkalommal aratott alkotmányozó törvényhozási felhatalmazást jelentő választási győzelmet, a legutóbbi, 2022. április harmadikai országos megmérettetésen egyenesen minden eddiginél több, hárommilliót is meghaladó szavazattal. Legalább húsz éve tartó, hosszú menetelés vezetett idáig, amelyet öt pontban foglalhatunk össze, egy afféle »így győzött Orbán« mentén:

  1. Társadalmi többséget eredményező széleskörű, folyamatos közösségépítés, pártszerű és civiltársadalmi keretek között egyaránt.
  2. Folytatható, bizalomkeltő és felelős stabil kormányzás.
  3. Eredeti, meggyőző, hosszú távú szellemi innováció.
  4. Közérthető, következetes, szélesen és mélyen megvalósított választási kampány.
  5. Tapasztalt, bizonyított és kompetens miniszterelnök-jelölt.

Mindez, amint azóta tudjuk, nehezített terepen ment végbe a legutóbbi választás alkalmával, hiszen a veszélyek korában zajlott, amikor a járvány gazdasági utóhatásai, a továbbra is élénk illegális migráció, a hamar eszkalálódó orosz–ukrán háború, illetve a nyomában járó infláció és energiakrízis együttes kihívást intézett az ország felé, ráadásul a magyarországi baloldali struktúrák (médiavállalkozások, pártok, NGO-k és technológusok) mögött mintegy négymilliárd forintnyi értékben óriásbefektetőként megjelent egy tengerentúli szolgálati háttérrel is gyanúba keveredett csoportosulás, az Action for Democracy. Az antidemokratikus akció végül a 2010 és 2022 között megszilárdult nemzeti blokk védőgátján zátonyra futott.

Jelen kis könyvecske írója, Deák Dániel a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kezdettől fogva szimpátiával figyeli és szakszerűen elemzi. A független-objektív szemléletet a szív és az ész okán egyaránt lehetetlennek, sőt a globális-progresszív hálózatok trükkjének tartja, minden joggal. Helyette értékek mentén, szakmai alázattal, az ország érdekeit is szem előtt tartva értékel, elemez és érvel. Politológus, a Megafon-csapat tagja és a XXI. Század Intézet vezető elemzője, ami kellő perspektívát nyújt ahhoz, hogy kívülről-belülről lássa az »Orbán-szabályt« (G. Fodor Gábor), méghozzá működés közben.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2023. március 23. 08:01
A propagandaculáger propagandahűbérese nyomja a megafost, ez nagyon durva?!
Fidesz2032
2023. március 23. 02:09
aha
Lajoss
2023. március 22. 13:50
A Dani legfőbb értéke a mindig frissen szedett szemöldöke..:)
szürkeSzarvas
2023. március 22. 13:25
Az ellenzéket segiti a teljas usai deep state (háttér) masinéria,NGOk,mindenféle -sorosista jelrővel leirható álcivil bagázs,és a komplett eubürokrácia,parlamentestül,a fentiek "nyomására"-a facebookos "beállitott" szűrők,a számtalan blog,podcast,stb stb-és meg a Klubrádió gyűlöletkommandója is. A királyi tévét meg senki sem nézi-ti szoktátok mondani..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!