Ábrahám Róbert Puzsérnak: Az általa áhított jogállamok bármelyikében, most érne véget az ő karrierje is

2023. március 31. 17:45

A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő hombárfejű, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy egyáltalán létezem – reagált a Mandinernek a jobboldali megmondóember, miután Puzsér Róbert azt mondta róla: ha nem lett volna felvilágosodás, legfeljebb tőzeget szedhetne a cigány származásával.

2023. március 31. 17:45
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A Spirit FM rádiócsatornán sugárzott „Önkényes Mérvadó” keddi adásában Puzsér Róbert hosszan beszélt Ábrahám Róbert ATV Csatt-ban történt vitájáról. A médiaszemélyiség itt arról beszélt, hogy „az elmúlt években elindult woke-tól kezdve a tudatipar működésén át mindenben azt látom, hogy éppen készítik elő a világot egy spirituális átállásra.”

„Ezt rengetegféleképpen nevezhetjük. Robespierre-ék felvilágosodásnak nevezték, meg a Legfőbb Lény kultuszának. A szabadság, egyenlőség, testvériség nem onnan származik. Ha belegondoltok Robespierre szerepébe: a felvilágosodás mögött nem ateizmus állt, hanem ő kőkeményen hitt valamiben. Tökmindegy, hogy szétdobáló szellemnek vagy Lucifernek nevezzük” – mondta az ATV műsorában Ábrahám.

Puzsér a rádióadásban fájdalmasnak nevezte Ábrahám Róbert felvilágosodásról alkotott véleményét, azt mondta: „Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom,

Nem fideszes megmondóemberként adhatná el a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének”.

„Én nem vagyok az az ajvékolós fajta”

Ábrahám Róbert a Mandinernek reagált elsőként, mit szól Puzsér Róbert által elmondottakhoz. A megmondóember úgy fogalmazott lapunknak, hogy míg ő a hitéről beszélt, Puzsér habzó szájjal cigányozni kezdett. 

„Az a baj a hipokritákkal, hogy mindig magukat leplezik le. Így tett most Puzsér is. Én a jakobinus diktatúra és Robespierre spirituális hátteréről mondtam el a véleményemet az ATV-n, amire ő úgy reagált, hogy sietve emlékeztetett, én csak egy cigány vagyok. Egy cigány, akinek a lápi tőzeget kellene szednie, és hozzászólni is maximum ahhoz, a gyerekei társaságában lehetne” – közölte Ábrahám Róbert, majd úgy folytatta, hogy ő nem az az ajvékolós fajta, soha nem veszi elő a rasszista kártyát, magasan van nála a léc ezen a téren.

amit aztán sikerült összekevernie az afroamerikaiak gyapotszedő múltjával, majd barátja és példaképe, Ács Daniel cigány ábrázolása helyezte keretbe nála ezt az egészet” – mondta Ábrahám Róbert, aki szerint, 

A médiaszemélyiség szerint „nem akkor kell rasszizmust óbégatni, amikor tabu társadalmi témák kapcsán őszintén és kendőzetlenül beszélnek”.

„A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő hombárfejű, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy egyáltalán létezem. Egyébként is, hogy jövök én ahhoz, hogy egyáltalán gondolkodni merjek, vagy véleményen legyen bármiről is. Pláne olyan nem az én fajtámnak való fehér dolgokról, mint a felvilágosodás” – mondta Puzsér Róbertnek címezve Ábrahám Róbert, majd úgy szólt, „örüljek, hogy ők, a puzsérféle jóságos misszionáriusok, akik a szalonokban rendszeresen megemlékeznek a magamfajta vadember edukációjának jövőbeli lehetőségéről, egyáltalán gondolnak velem és a fajtámmal”.

„Érjem be ennyivel, és ne feszegessem a határokat. Értem én. És meg is fogadom a jóságos kápó bácsi tanácsait, de engedelmével még hadd jegyezzem meg,

– mondta Ábrahám Róbert, aki szerint Puzsérnak örülnie kéne, hogy „ebben a lesajnált diktatúrában létezik még a vélemény és a szólásszabadsága”, amit maga is tiszteletben tart. 

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. április 03. 11:43
Robi ez neked nagy riszpekt, Zsupér pedig szüljönsünt és monnyonle. Amúgy amit előadott, az az ő mércéjükkel nettó rasszizmus, amiért egy jobbos bárki puszulását követelik.
luisbathhelena
2023. április 01. 13:09
Graft! Elegáns tényszerű ütős válasz a belpesti szalonokban joemberkedo jogvedo diszf@szoknak
Madasa Hatter
2023. április 01. 10:02
Ábrahám vizeletében több az elegancia és intelligencia mint Puzsér egész életében..
P. Savoiardes
2023. április 01. 09:30
Puzser a liberalizmus Jámbor Andrasa, vagy Jámbor a kommunisták puzserja. Egykutya. Meg ha puzser abrahamnak mondott szövege magyarázható is azzal, hogy sokkal inkább a felvilágosodás (sic) társadalmi előnyeire célzott semmint Ábrahám ciganysagara, a sakk-matt ott van, hogy valóban helyes a mondat és meglátás, higy az úgynevezett felvilágosult országokban most érne veget puzser karrierje. Ez a nagy gól amit bevitt Ábrahám roppant ügyesen és jogosan. Mert ha esetleg fel is háborodik puzser és társai hogy mert felháborodni Ábrahám és társai, elég csak közölni ezer példával, hogy mennyivel kevesebbért kiabáltak rá valakire rasszista jelzőt nem értett vagy félreértett mondatok miatt a puzser fajták és írtak ki karriereket, embereket a közéletből. Szóval puzser, ez most öngól mindenhogy és most valóban véges kellene legyen. A saját logikátok alapján. Nincs kétségem, hogy nem így lesz. Ami meg a kettős mérce példája lesz. Szóval értelmes és intelligens embereké előtt ennél a szitunal jobban nem világot semmi rá az aljassagotokra. Bohócok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!