Azt a döntést, hogy egymást öljék az emberek – szintén emberek hozzák meg

2023. január 04. 12:29

Addig tart a háború, amíg akad olyan vezetője az oroszoknak, aki ezt erőlteti.

2023. január 04. 12:29
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„63

Olvasom a hírt, hogy »az orosz védelmi minisztérium hétfőn beismerte, hogy 63 katona meghalt Makijivkában.«

Ez egy este, semmi különös. Amikor elsüllyedt egy hajó és meghalt 8 ember vagy barlangba szorultak a gyerekek, földrengés, szélvihar volt – akkor az egész világ odavonult segíteni. Minden élet számít alapon megmenteni, akit lehet.

Most pedig volt 63 fiatal férfi, akit édesanyák felneveltek, megtanultak beszélni, járni, iskolába jártak, szerelmesek lettek, dolgoztak. Aztán egy nap beültek katonai buszokba, elmentek Ukrajnába, lehet öltek, fáztak, ittak, cigiztek, majd eltalálta az épületüket egy rakéta és mind meghaltak. 63 fiatal férfi - teljesen értelmetlen halála. Ez csak a mai 63, mert tegnap 63 ukrán férfi, gyerek és nő halt meg és még 100 helyen a világon dúlnak harcok (a térképen láthatjátok hány helyen ölik éppen egymást az emberek).

Azt a döntést, hogy egymást öljék az emberek – szintén emberek hozzák meg. Például Putyin.

Olvasom a Putyin emberei című könyvet. Kiderül belőle, hogy hatalmas reményekkel választották meg őt. Egy olyan dokumentumfilmes készített róla filmet, mint Igor Shadkahn, aki előtte feltárta a kommunizmus bűneit és ő is hitt benne, hiába volt KGB-ügynök. Hitt benne, mert úgy nézett ki, hogy fontos neki a hazája, fiatal és ügyes.

Még a háború kezdetekor is mindenki hitt benne, azt gondolták, hogy 2 hét alatt Kárpátalján lesznek az oroszok.

Ma már látszik, hogy az oroszok katonai ereje sokkal gyengébb, mint azt Putyin és az egész világ hitte és ez a gyengeség vezet a végtelen, értelmetlen háborúhoz és a rengeteg halálhoz.

Addig tart a háború, amíg akad olyan vezetője az oroszoknak, aki ezt erőlteti. Sajnos Putyin leváltása se hozna valószínűleg békét, mert lehet még harcosabb lenne a következő.

Addig maradnak a 63-ak, nap, nap után és nem rohan oda a világ életet menteni, mert egy-két őrült igazsága, halálba küldi a gyerekeket és mi nem tehetünk semmit ellene. Menekülni lehet, szomorkodni és imádkozni.”

Nyitókép: LEON KLEIN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ani40
2023. január 05. 12:49
Ez az műerdővédő Fruzsina egyre nagyobb hülyét csinál magából.
Anton Saiz
2023. január 05. 08:52
Skrabski nagyon jóban van a Magyar Hangosokkal, Dévényi egyenesen a haverja... Mit várunk az ilyentől?
Kivűlálló
2023. január 05. 02:03
"Addig tart a háború, amíg akad olyan vezetője az oroszoknak, aki ezt erőlteti." Még véletlenül sem az amerikaiak erőltetik..., áááá.., dehogy! Anyád picsája Fruzsi!
zakar zoltán béla
2023. január 04. 20:21
Kedves Fruzsina! Elismerve azt, hogy minden háború gyilkosságok sorát hozza...Miben nem aljasabbbidenzelenszkij? Arab tavasz, Afganisztán, Vietnám, Korea, Nagasaki, Hiroshima...A mérce mindig legyen egyenlő!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!