Harcolnunk kell a hitünkért!

2023. január 08. 22:54

A keresztény vallás az igazság kimondására és a szeretetre szólít fel, nem pedig a valóság tagadására.

2023. január 08. 22:54
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Krisztus a gonosz, a sötétség felett aratott győzelemről beszélt. Sohasem mondta, hogy a keresztények veszítsenek, adják fel, hódoljanak be. Épp ellenkezőleg. Azt mondta, hogy harcoljanak a hitükért.

Az egyén számára ez jelenthet vereséget, akár (mártír)halált. De a hitnek, a kereszténységnek, a világosságnak győzedelmeskednie kell. Ennek a harcnak rendelje magát alá a keresztény ember (itt jutunk vissza a hitbéli kereszténységhez, önmagunk nem fel-, hanem átadásához), és igenis harcoljon. A szeretet erejével, de ha kell, karddal is. A »megbocsátó Krisztus« mellett ott van a Bibliában a »korbácsos Krisztus« is, aki saját kezével veri ki a kufárokat a jeruzsálemi templomból. És nem azért, mert ott egy pillanatra eltávolodik a kereszténységtől, »elveszti a fejét«, hibázik, bűnös lesz, bármi ilyesmi. Hanem megmutatja egyrészt, hogy nincsenek kompromisszumok, nem fér bele »egy kis csencselés«, Isten házát nem lehet tőle idegen célokra használni; másrészt pedig azt, hogy a megbocsátás, a felebarátod szeretete nem azt jelenti, hogy a keresztény ember erőtlen, hogy vele szemben a másik bármit megtehet. Vagy hogy a kereszténységnek minden, rá törő veszedelemmel szemben toleránsnak kellene lennie.

A keresztény vallás az igazság kimondására és a szeretetre szólít fel, nem pedig a valóság tagadására, a »gyűlöletbeszéd« betiltásának nevében. A keresztény kultúra tenni akarásra nevel, nem pedig áldozati pózra. A keresztény hit a fajtalankodást, a nemi eltévelyedést kerek perec bűnnek nevezi, nem pedig ünneplendő »másságnak«. A keresztény kultúra a más kultúrák értékeinek befogadásáról szól, nem pedig a sajátunk feladásáról. Aki a krisztusi tanokkal szembemenő ideológiákkal és a keresztény kultúra elpusztításán munkálkodó politikai erőkkel van egy platformon, az – hiába is hiszi ezt magáról – sohasem lehet keresztény.Aki pedig jó kulturális és politikai célokért küzd, de nem Krisztus vezérli ebben, az elkerülhetetlenül kudarcra van ítélve. Mert önerőből kevesek vagyunk. Kulturális-politikai kereszténység sincs hitbéli kereszténység nélkül.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2023. január 09. 18:10
S ettől fogva jelent meg egy abszurd probléma: "hogyan engedhette meg ezt Isten?" E kérdésre a kicsiny közösség tébolyult elméje egy kifejezetten félelmetes, abszurd választ talált: Isten a bűnök megbocsátásának fejében, áldozatként adta oda fiát. Ezzel az Evangéliumnak egycsapásra befellegzett! Az engesztelő áldozat, ráadásul annak legvisszataszítóbb, legbarbárabb formájában, az ártatlan feláldozása a bűnösök bűneiért! Micsoda irtóztató pogányság! /Friedrich Nietzsche: Az Antikrisztus/
Élő Éva
2023. január 09. 17:26
Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat
01234567890
2023. január 09. 15:05
Zsóti! Hiszek, hogy kitudsz jönni a kecskékkel, ha lesz időt képekkel dokumentálhatnád.
tartarossz.blog
2023. január 09. 14:45
a priori következtetés az, amikor látjuk azt hogy az égen összegyűlnek a felhők és ebből következtetjük ki, hogy valószínűleg esni fog, azért megtévesztő a "tapasztalat előtti" mert Kant szerint akkor megelőzi a tényeket a tudás, holott pedig az valójában egy korábbi tapasztalati tudás - nem pedig ahogy Kant kreálta, hogy az emberben ez a tudás már eleve adott, nem adott a tudás, hanem az azt megelőző tapasztalásokból ered.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!