A német (?) fociválogatott most új minőségre próbálja emelni az öncenzúrát

2022. november 24. 11:39

Gyávának és jellemtelennek bizonyultak.

2022. november 24. 11:39
null
Schmidt Mária
Facebook

„Öncenzúra

A kommunista diktatúra alatt sokan, sokszor kényszerültünk öncenzúrára. Aki nem akart fejjel a falnak menni, az többször is alaposan megfontolta, mit tesz szóvá, miért szól be és mikor fogja be inkább. Mert tétje volt az ellenkezésnek, az egyet nem értés szóvá tevésének: börtön, állásvesztés, vegzálás.

Ezért gyakran éltünk a ne szólj szám, nem fáj fejem népi bölcsességével. De nem ismertem senkit, aki ezt büszkén tette volna. Pironkodtunk, szégyenkeztünk miatta, szívesen eltagadtuk, ha erre kényszerültünk, erre kényszerítettük magunkat.

A német (?) fociválogatott most új minőségre próbálja emelni az öncenzúrát. Arra tesz kísérletet, hogy öncenzúráját hősies kiállásként tüntesse fel. A csapatkapitányuk nem merte felvenni a szivárványos karszalagot, a csapat és a Német Labdarúgó Szövetség nem mert kiállni állítólagos elveikért, mert annak »katasztrofális« következményeitől – atyaég, egy sárga lap, tényleg bődületes retorzió – visszariadtak.

Gyávának és jellemtelennek bizonyultak. Betapasztott szájjal pózolnak, mert elhitették velük, és talán ők maguk is elhiszik, hogy betapasztott szájuk nem az, ami: gyáva meghunyászkodás.

Szánalmasak, férfiatlanok, gyávák.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ViolaFerro
2022. november 25. 00:42
Kedves Schmidt Mária! Ne öljön annyi indulatot a németek ócsárolásába, nekik ezzel semennyit sem árt, Önnek pedig rombolja az idegrendszerét.
foldizs
2022. november 24. 21:40
Azért Schmidt névvel, magyarként számonkérni a németek németségét :D :D :D
ekkerjoz
2022. november 24. 18:46
Mária kedves, van esetleg valami németfóbiája? Tehetségéhez képest túl sokat foglalkozik a németekkel, kedves. (Apám egyik kancájának a neve is Kedves volt. Szép sárga félvér kanca, szerettem, bár pocsolyába nem volt hajlandó lépni soha)
eref
2022. november 24. 16:29
A befogott szájukkal nem az ellen tiltakoztak, hogy nem mondhatják ki, ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!