Így tiltakozik a német válogatott a FIFA döntése ellen

2022. november 23. 15:25

Forradalmi csapatfotót készített a Nationalelf.

2022. november 23. 15:25
null

Mivel nem merték felvállalni a One Love-felirattal ellátott karszalagot, hiszen a FIFA kilátásba helyezte az ilyen karszalagot viselő játékosok azonnali sárga lapos figyelmeztetését. Lapunk erről korábban már beszámolt.

A német csapat Japán ellen kezdte a vb-t. A legújabb demonstrációjuk ezúttal az volt, hogy befogott szájjal álltak a csapatfotóra – tájékoztatott erről az Origo Sport.

Saját elmondásuk alapján azért ragaszkodtak ehhez az új kiállási módhoz, mert a sokszínűség és az egymás iránti tisztelet mellett akartak kiállni, ami szerintük nem politikai üzenet – számolt be erről a csapat Twitter-oldala.

Nyitókép: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antal Béla
2022. november 24. 11:10
ONE LOVE 1 : JAPAN 2! ... ja és a németek egyetlen gólját egy török szerezte! :D
eref
2022. november 24. 09:25
Több lehetőség is van. A németeknél hagyománya van a karszalagoknak, ezt már a háborús filmekben is láthattuk. Ha ebben korlátozzák őket, azt nehezen viselik. De lehet, valójában az otthoni szólásszabadság mellett (pl. Petry) mellett próbálták kiállítás, csak éppen ez a "szabad" sajtó magyaráz bele valami egészen mást. Persze a katari viszonyokkal sincsenek kibékülve, de azok ellen teljesen más módon tiltakoznak: bojkottálják a VB-t. A kieséses szakaszból kezdve.
teljesenertelmetlen
2022. november 24. 07:56
Aztán a kis ferdeszeműek szarrá verték őket... Talán inkább a focira kellene koncentrálni, mint a szélsőséges politikai ideológiákra.
Ekrü
2022. november 24. 07:44
Szerintem ez a kép inkább akkor készülhetett a kép amikor a németek meglátták, hogy a japánokkal kell játszaniuk. Ez olyan: "A japánokkal játszunk? Hű b@ssza meg végünk van!" szájbefogás...XDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!