A FIFA bekeményített: nem lesz szivárványos karszalag a katari vb-n

2022. november 21. 11:39

Komoly büntetésekre számíthat, aki elfogadást propagál.

2022. november 21. 11:39
null

Korábban írtunk róla, hogy szivárványos karszalaggal tiltakoznának a fociválogatottak a FIFA és Katar ellen. A szövetség ugyanis kijelölte, hogy a torna egyes szakaszaiban milyen karszalagokat adnak majd a csapatkapitányok számára.

Pár órával az Anglia-Irán csoportmeccs előtt kiderült,

Anglia, Wales és öt másik európai nemzet megerősítette, hogy nem fogják viselni a OneLove karszalagot a katari világbajnokságon,

mivel a Fifa világossá tette, hogy sportszankciókkal kell számolniuk, és a kapitányaikra büntetést szabhatnak ki, vagy akár a pálya elhagyására is kényszeríthetik őket – írja a Guardian.

Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc voltak azok az országok, amelyek a szivárványos karszalag viselését tervezték Katarban. A hét labdarúgó-szövetség közös közleményt is adott ki, amelyből kiderült, hogy készek lettek volna kifizetni a pénzbüntetést, viszont a FIFA világossá tette, hogy egyéb retorziókra számíthatnak a szivárványos karszalagot viselő csapatkapitányok. Akár sárgalappal, eltiltással is sújthatják a tiltakozó játékosokat.

Játékosaink és edzőink csalódottak – ők a befogadás elkötelezett támogatói, és más módon fogják kifejezni a támogatásukat

– írják a közleményben.

Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2022. november 21. 21:15
Demokrácia exportot követelek Katarnak! Tessék bevonulni a NATO-nak Katarba és addig ki se menjenek a nyugati katonák, amíg a Katariak el nem fogadják a nyugati ideológiákat. Akinek nem tetszik annak hadbíróság! Így kell ezt csinálni a nagyon demokratikus és liberális nyugaton. Aki nem olyan demokratikus és liberális mint mi, azt addig ütjük amíg szivárványszínű nem lesz! Irak, Irán meg Afganisztán az jó az Amcsiknak, Katar meg nem?
Bonny16
2022. november 21. 18:57
Hova lettek a nagy elvek..ideológiák???? Elfújta mindet a Katari szél? Szivárványozunk..térdelünk..a nagy eszmék hova lettek? Bebizonyosult legalább..fingot se érnek..
Zilizi Gábor
2022. november 21. 18:27
Ezért az egészért is a Magyarok lesznek élővéve meg büntetve :-).
sorivo4
2022. november 21. 17:51
Ki kell őket zárni a VB-ről, nem szarakodni velük. Aki nem tartja be a FIFA előírásait és politikát visz a sportba, azt diszkvalifikálják. A futball-világbajnokság nem politikai rendezvény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!