Szivárványos karszalaggal tiltakoznak a fociválogatottak a FIFA és Katar ellen

2022. november 19. 17:03

A nemzetközi szövetség kijelölte, a torna egyes szakaszaiban milyen karszalagokat adnak majd a csapatkapitányok számára, de többen inkább az „One Love” feliratút viselik majd – írja a Telex.

2022. november 19. 17:03
null

A vasárnap kezdődő katari futball-vb rendezői már korábban jelezték, nem tűrik meg a szurkolóknál a lelátón az LMBTQI-közösség mellett kiállást kifejező szivárványos jelképeket, a FIFA  – amely egyetért velük – azt próbálja elérni, hogy a csapatkapitányok ne szivárványos karszalagban játsszanak – írja a Telex.

A FIFA kijelölte, hogy a torna egyes szakaszaiban milyen figyelemfelhívó karszalagokat adnak majd a csapatkapitányok számára:

a csoportkör első fordulójában a #FootballUnitesTheWorld, a 2. fordulóban a #SaveThePlanet, a 3. fordulóban a #ProtectChildren és #ShareTheMeal, a nyolcaddöntőben a #EducationForAll és #FootballForSchools, a negyeddöntőben

a #NoDiscrimination, az elődöntőkben a #BeActive és #BringTheMoves,

a bronzmeccsen és a döntőben pedig újra a #FootballUnitesTheWorld felirat lesz elérhető a kapitányoknak, az utolsó két játéknapon kiegészülve a Football Is Joy, Passion, Hope, Love and Peace feliratokkal.

Ezt követően azonban több válogatott újra megerősítette, a nemzetközi szövetség által felajánlott lehetőségek helyett inkább a szivárványos „One Love” feliratú karszalagot viselik majd.

Nyitókép: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke sajtóértekezletet tart a katari fővárosban, Dohában a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtti napont, 2022. november 19-én.MTI/EPA/Mohamed Meszara

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. november 21. 04:08
A SZIVÁRVÁNYOSOKAT PIROS LAPPAL KELL JUTALMAZNI. NAGYON EGYSZERŰ.
Magyarvagyoknemturista
2022. november 20. 17:17
Mi a kurva anyjukat képzelnek ezek a szivárványos faszkalapok hogy már minden országot liberalizálni akarnak?! Takarodjanak már a budöd picsába!
antares007
2022. november 20. 16:01
A világ egyik legmocskosabb biznisze lett a foci,itt már mindenkit csak az üzlet érdekel és a képmutatás a köbön, ez az egész egy hitvány cirkusz.Aki nézi ezt a szart az is viseljen feliratokat,mondjuk :én marha azt hiszem,hogy ez a fociról szól.
Akitlosz
2022. november 20. 15:15
Ez a világbajnokság nem a sportról fog szólni a Mandineren. S ez már jelen idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!