Azt gondolhatnánk, hogy a DJ Jeszenszky vagy a Bayer jelenség tipikusan fehér és magyar

2022. november 14. 12:58

Dave Chappelle és más fekete komikusok előszeretettel csomagolják undorukat viccelődésbe.

2022. november 14. 12:58
null
Schilling Árpád
Facebook

„Azt gondolhatnánk, hogy a DJ Jeszenszky vagy a Bayer jelenség tipikusan fehér és magyar. De a nőkön vagy az LMBTQ+ közösség tagjain való kegyetlen poénkodás, amellyel ráadásul óriási pénzeket lehet keresni, világjelenség. Dave Chappelle és más fekete amerikai komikusok előszeretettel csomagolják megvetésüket és undorukat viccelődésbe. A Jordan Peterson-féle nárcisztikus próféták meg ideológiát gyártanak ugyanabból. A gyúanyag itt a heteronormatív maszkulinitás.

Érzésem szerint itt valami mély sértettségről van szó. A férfiak zömének világnézetét és komfortérzetét jelentősen sérti, ha bármiféle változás nem az ő elképzeléseik szerint valósul meg. Hogy úgy szabaduljanak föl a nők és queer emberek, hogy ebben nem kérik ki a ciszheteró férfiak tanácsát és iránymutatását. Hogy bárki bármi lehet, és ebben nincs egyeztetés: ez jog. Ez a »káosz« lekövethetetlen, túl bonyolult, megterhelő, értelmetlen stb. a heteró férfiak többsége számára. A nők nem érzékeny, gyámolításra szoruló oldalbordáink többé?! Nem csak cseléd, anya és kurva szerepekben kell őket látni és láttatni?! Férfiak változhatnak nővé és fordítva?! Olyan is van, hogy valaki sem ilyen, sem olyan?! Jézus!

Az valahol érthető, hogy a keretek rugalmas kezelése bizonytalanságot szül. Azonban, akik rettegnek, vagy okoskodva kellemetlenkednek, valójában teljesen érzéketlenek a macsó világ áldozataival szemben, képtelenek fölfogni a rendszerszintű elnyomást, amit viselkedésükkel és nyelvezetükkel képviselnek. Ezek a férfiak vagy győztes, vezető pozícióban vannak (híresek és gazdagok), vagy ilyen helyzetbe szeretnének kerülni. Nem ismernek mást csak a vetélkedést, a mindent átható versenyszellemet.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
osbehemot
2022. november 16. 07:08
"Azt gondolhatnánk, hogy a DJ Jeszenszky vagy a Bayer jelenség tipikusan fehér és magyar. De a nőkön vagy az LMBTQ+ közösség tagjain való kegyetlen poénkodás, amellyel ráadásul óriási pénzeket lehet keresni, világjelenség. Dave Chappelle és más fekete amerikai komikusok előszeretettel csomagolják megvetésüket és undorukat viccelődésbe. A Jordan Peterson-féle nárcisztikus próféták meg ideológiát gyártanak ugyanabból." Te meg faszokat veretsz a nejeddel.
jtull
2022. november 15. 12:34
A tipikusan fehér asszonykád is alaposan elbánt a macsó világgal, amikor a két gatyában matyizott. A nagyobb hatás kedvéért és teljesen felvilágosultként le is cummanhatta volna őket.
nyoooc
2022. november 15. 10:18
Felvilágosult bullshittel teletömött baromság. Végtelenül "felvilágosult és haladó". Ezért nem kell az ellenzék a tömegeknek: nem vevők arra, amit a képünkbe tolnak.
Krupp Skya
2022. november 15. 06:46
Azt is gondolhatnánk,hogy a kiverő színház tipikusan buzi és pedofil jelenség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!