A világ legabszurdabb meccse a világ legbotrányosabb futball világbajnokságán

2022. november 24. 15:09

„One Love” karszalag, térdelés, mészárlás.

2022. november 24. 15:09
null
Puskás Balázs
Puskás Balázs
Szent István Intézet

„Amikor azt olvastam, hogy az angolok az iráni meccsen is letérdelnek, örültem. Naivan azt gondoltam, hogy ezt most azért teszik, hogy az iráni rezsim által megkínzott, agyonvert, a nyílt utcán lelőtt emberek sorsáért kiálljanak. Azokért a nőkért, akiket megaláznak, megvernek és megölnek a hidzsáb viselésének hiánya miatt, vagy azokért, akiket nem engednek be a stadionokba focimeccset nézni szimplán mert nőnek születtek.

De nem, nem ez volt a helyzet.

Miután az iráni focisták az életük kockáztatásával csöndben maradtak a himnuszuk alatt, az angolok térdeltek egy jólesőt, de sajnos nem az emberi jogokért, a nem a szenvedők iránti kiállásból, hanem ismét és fáradhatatlanul »a gender-inkluzivitásért és a rasszizmus elleni kiállás okán«.

És hogy az embernek ne legyenek kételyei, hogy ne gondolja azt, hogy esetleg a fejlett Anglia az irániakért vagy a katari stadionépítésekbe belehalt vendégmunkásokért, esetleg a vendéglátó országban megkínzott, meggyilkolt melegekért áll ki, arról a BBC két modellszépségű riportere gondoskodott. A mérkőzés felvezetőjén ugyanis miközben egyikük büszkén mutogatta szivárványos karszalagját olyan stílusban vihorásztak, mintha a New York Pride-on élvezték volna a sokszínűséget, nem pedig egy elnyomó rezsim és a korrupt európai futballvezetés által emberéletek százainak árán összegrundolt futballvilágbajnokság nagyszínpadán álltak volna.

Egészen kiborító és felháborító ez a felszínesség, ez a pökhendiség, ez a mérhetetlen kivagyiság, amivel a valaha volt világbirodalom sportolói és sajtómunkásai emberek millióinak a szenvedését figyelmen kívül hagyva ismét saját magukat ünnepeltetik.”

Nyitókép: Szent István Intézet Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. november 26. 10:10
A magam részéről ignorálom ezt a cirkuszt! Ez nem a sportról, hanem a buzizmusról, a kereszténység kirekesztéséről és fehér faj elleni rasszizmusról szól! Ráadásul a rendezés, a helyszín, Katar "kiválasztása" a civilizáció megcsúfolása! Pénzért bármit! Pfejjj! Egyetlen meccset sem nézek!
Reszelő Aladár
2022. november 25. 14:03
A tolerancia nem arról szól, hogy nem mondjuk meg a másiknak, hogy hogyan élje az életét? Vagy a nyugat itt most azt probálja megmondani a világnak, hogy ők nem mondják meg senkinek? Nehéz ezt követni. Csak biztos, hogy valaki valamibe beleugat, amihe semmi köze. De Irán azóta bosszút állt, ezúttal Walesen.
fatman
2022. november 25. 10:44
Így van... A volt gyarmattartók elmennek a gyarmatokra, és még mindig az erkölcsi felsőbbrendűségüket hirdetik... Hányinger
kbs_real
2022. november 24. 19:27
One love - van lóvé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!