Ördög

2022. november 04. 19:46

J. Károly látta a sátánt. Onnan ismerte fel, hogy úgy káromkodott, akár egy gimnazista lány a tüntetésen.

2022. november 04. 19:46
null
Vitéz Ferenc
Magyar Hírlap

„J. Károly látta a sátánt. Onnan ismerte fel, hogy úgy káromkodott, akár egy gimnazista lány a tüntetésen. A sátán szereti, ha trágár szavakkal botránkoztatja meg az embereket. Közben fröcsög a gyűlölettől, az arca eldeformálódik, és rossz szagot áraszt.

J. Károly megnézett egyszer egy ördögűzős filmet. Abban a lány szája zölden habzott, de akkor még nem volt szó semmi zöldpolitikáról, viszont az ördögöt leggyakrabban nem zöldnek, hanem vörösnek festik le. Biztosan ezért kerül elő a vörös festék a hátizsákokból, hogy a bármilyen normalitás elleni tiltakozásként a kultúrát és emberséget jelképező műalkotásokat berondítsák vele. Állítólag a vörösök is jóval nagyobb biztonságban érzik magukat, ha a közelükben van a sátán, vagy segíti őket valamilyen ördögi terv.

A sátán először kilesi az ember leggyengébb pontjait, amit elrejt a belül növekvő sötétség, s ami sokáig láthatatlan mások számára. Az ördög szereti a sötétet, így tiltakozik a saját neve ellen, ami fényhozót jelent.

J. Károly nem tudta, hogy a fejekben tényleg sötétség van-e. Ahhoz meg kellene lékelni a koponyákat. Akkor rögtön világos lesz a fejekben, mert a fény mindig képes megszüntetni a sötétséget. Fordított esetet még nem jegyeztek fel, kivéve, ha a fejekben és lelkekben lévő világosság önként átadja helyét a sötétségnek.”

Nyitóképen egy korábbi pedagógussztrájk. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 06. 11:58
SOHA TOBBE BALOLDALT !
ÁrPi
2022. november 06. 07:04
A(z a) mássalhangzós írás amely (az ókorban) a satan szót használta, azt annak ókori idejében legkorábban a nagy Ellenség megnevezésére használta. ( Az írás történészek ismertetése szerint! )
Namond
2022. november 05. 12:46
Az iskola a lexikális tudásanyag közlésével oktat, de a nevelés - a PDSZ-t és PSZ-t követő pedagógusok szerint - a szülők feladata, a nevelési és oktatási intézményekben, a vonatkozó törvény ellenére. Ez az eredmény, a lexikális tudás tárházának hallgatókra öntése.
fado
2022. november 05. 12:11
1 Péter 5:8 Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!