A hordó tetején

2022. szeptember 13. 06:21

Gy. Németh Erzsébet szerint Orbán miatt fognak éhezni a nyugdíjasok.

2022. szeptember 13. 06:21
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Eszerint az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés kilátástalan helyzetbe sodorta a magyar nyugdíjasokat, akik »Orbán miatt fognak éhezni«. A wellnesshoteles pihenőkkel tarkított 2012-es MSZP-éhségmenet óta, ha tehetem, mindig elolvasom ezeket »a nép nevében« megfogalmazott baloldali vádiratokat. Főképp, hogy megtudjam, történt-e érdemi változás a hazai ellenzék szellemi állapotában. Innen nagyon úgy látni, leépülésük visszafordíthatatlan, változatlanul a lumpenproletariátus irigységére spekulálva próbálnak híveket szerezni.

Az a sodró erejű demagógia, amely belengi ezeket a kommentárokat, az ötvenes évek szemináriumain is dobogós lett volna. »A DK követeli, hogy a kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést! […] Amíg Orbán van, addig válság is van!« – süvíti a hordószónok asszony, újfent bizonyítva virtuális kórlapjának bevezető passzusát: nem tolongott, amikor az észt porciózták.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. szeptember 13. 16:35
Egyébként Budapesten az átlagnyugdíj 195 963 Ft és legkevesebb Bács Kiskun megyében 146 053 Ft. Ezek szerint ennyien vakarták a seggüket munkanélküli segélyen. Ez miért is az Orbán kormány hibája? Ugye tudjuk, hogy a nyugdíjat a korábban ledolgozott idő után számolják? És a szocialista kormányok alatt minden gazdasági ösztönző amellett szólt, hogy legyél minimálbéren bejelentve és a különbözetet tedd zsebbe. Boldogan vigyorogva meg is tették sokan, bár már akkor mondták a minimálbér után nagyon kevés nyugdíj lesz. És lőn! Orbánék kifehérítették a gazdaságot az emberek nem minimálbérért dolgoznak és magasabb is a nyugdíjuk. Ennek ellenére ennyit a nyugdíjasokért egyetlen kormány sem tett ocsmány dolog, hogy azok hőzöngenek, mint ez a dagadt picsa itt, akik az alacsony nyugdíjalapokat intézték.
Parm
2022. szeptember 13. 16:22
De ki az a Gy. Németh Erzsébet??
Lajoss
2022. szeptember 13. 14:44
Ugyan,Gyurka,választhatnak a fidesz-szavazók,esznek,vagy fűtenek..
sasszem
2022. szeptember 13. 13:28
Bözsi! Könnyű neked, minimum 2 évre való tartalékod van, csak a tokádon! A csüngő hasadról nem beszélve. Igazi komcsi túlélő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!