Aki szeretne gyereket, annak születhessen!

2022. szeptember 01. 20:57

Több gyerek akkor lesz, ha kapnak hozzá társas támogatást, de már most is jelentősen nőtt a diplomás nők gyerekvállalási kedve.

2022. szeptember 01. 20:57
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Szalai Laura tök jól megírta, hogy örüljünk, ha a nő tanul. Ezt mondta Novák Katalin köztársasági elnök is.

Több gyerek akkor lesz, ha kapnak hozzá társas támogatást, de már most is jelentősen nőtt a diplomás nők gyerekvállalási kedve.

Aki szeretne gyereket, annak születhessen! Ennyi, ezt kéne támogassuk!”

Kapcsolódó tartalom: 

Hajrá, diplomások!
A minél több diplomás fiatal Magyarország versenyképességének záloga. Bővebben...

***

A diplomás nőknek valóban van köze a demográfiai válsághoz
Bővebben...

 

Nyitókép: Skrabski Fruzsina Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. szeptember 02. 16:11
Ma láttam a játszótérről hazafelé menni két fiatalasszonyt. mindkettőnek a hátán volt egy-egy kisgyerek ilyen babazsákban. Az egyik nőnek a kezében volt egy kis műanyag bicikli, a másikban hátizsák, amiben a gyerekeknek az ennivaló, cumisüveg tán pelenka lehetett meg a saját dolgai. Előtt biciklizett egy kisfiú, egy kislány pedig ide-oda futkozott, körülbelül ugyan igy a másik anyuka is..agyonpakolva, idegesen..nem túl jölöltözötten, kissé kócosan, de nem számitott, huszonévesek, igy is helyesek. Gondolom a férjek dolgoztak. valószinűleg van mindenük részletre..autójuk amiben elférnek és nyilván háromszobás lakásaik, nem tul jól berendezve, de azért kb. megvan ami kell..A nők mehettek haza főzni-mosni-takaritani-gyereket-etetni..várni a férjet, aki fáradtan hazajön, gyerekek nekiugranak, szeretik, egész nap nem volt otthon..vacsora, fürdetés, altatás, meseolvasás..kb. 10-11 óra mire mindennek vége..jó esetben. Ha valami történik, ez a napi rutin megbomlik..és aztán ki tudja mikor érik utól magukat megint, hogy folytatódjon játszótér..stb..ősztől télig a laksában a három gyerekkel..mellette takaritás, stb..Kis szerencsével vasárnap nagyszülőknél ebéd..nyaralás? Talán az autóval egy-két napra. Mire a gyerekek felnőnek, a nő lesz negyven éves, a férfi talán 43..és egyre többe kerülnek persze..mert szeretnének ezt és azt..középpolgár családnál ez nem nagyon megy..Na. Egyetem elvégezve, közben nő persze már dolgozik..ha a gyerek beteg, valahogy megoldják. Szinház, koncert, muzeum, étterem, cukrászda, könyvek..van rá pénz és idő, ruhák néha a mamának, esetleg fodrász..kozmetikus..nem lenne luxus egyik sem..na de jut rá? Ki tudja. lehetne folytatni, gondolom ez rettenetesen önző nézőpont,de ezek a tények..Fiatal asszonyok agyonfáradva, legtöbben formájukból kimentek, 10-20 kilóval többek mint kellene..egy idő után gondolnak szerelemre? és a férj? És a rengeteg válás vajon miből következik? Ez Magyarországon ma egy átlagcsalád élete..A sok örömet nem irtam hozzá, az sem teljesen magától értetődő persze..De a sok fáradt, kiégett ember, az elég rosszul öltözött, elhanyagolt, ápolatlan tömeg az utcákon, mindenhol..ne legyünk képmutatóak, mert ez igy van..valóban egy kiegyensúlyozott, boldog, fejlődő ország képét mutatja sok gyerekkel és biztos jövővel?Szerintem nem. Nyugodt, kiiegyensúlyozott élet járna mindenkinek..igenis járna. És amig egy ország ezt nem tudja biztositani - vannak országok ahol igen - addig ne kivánjanak fiatal emberektől lehetetlent kormányhivatalnokok..Az ember nem azért születik, hogy egy ország népe szaporodjon..
Senye Péter
2022. szeptember 02. 13:51
Tegyünk róla, hogy minél több nő szeressen és akarjon több saját gyereket.
Kormánypárti1
2022. szeptember 02. 09:00
.
Sróf
2022. szeptember 01. 21:38
A "társas támogatás" a harmonikus párkapcsolatot jelenti entellektüelül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!