Isaac Asimov, Orbán Viktor, és a kortalan zsarnokság

2022. augusztus 06. 18:41

„De mit akarhatnék én az anyagi javakkal? Az igazi gazdagság polgártársaim szeretete. Azt pedig máris magaménak tudhatom”. A tudományos-fantasztikus irodalom és a valóság néha megdöbbentően hasonlít egymásra.

2022. augusztus 06. 18:41
null
Fülöp István
hvg.hu

„Az ország első embere, a szolgák szolgája (mondhatnánk, ha a regnáló pápa nem lenne épp aljasul genderpárti) papíron kevesebb vagyonnal bír, mint a közmondásos keményen dolgozó kisember. Akinek joggal vannak most álmatlan éjszakái, amikor amiatt forgolódik, hogy néhány milliós megtakarítását vajon elviszi-e a következő gázfűtéses szezon.

»De mit akarhatnék én az anyagi javakkal? Az igazi gazdagság polgártársaim szeretete. Azt pedig máris magaménak tudhatom«. Emellett magáénak mondhatja a magánosított közpénzek ezermilliárdjait, totális ellenőrzése alatt hasznosítva a maga és holdudvara megelégedésére. Szerény javaslatára még saját fizetése is megduplázódott. Találóan mondja Asper beszélgetőtársa: »igenis lehetséges egyik kezünkkel aranyat, a másikkal szeretetet gyűjteni«.

»Tekintete a szépen gondozott kertre vándorolt. De az a tény, hogy a helyet körülvevő magas, acélgerendás falakat megerősítették a közelmúltban, már végképp nem igazán illett egy ilyen állítólag hőn szeretett Asperhez.« Érthető, hogy az erőszakszervezetek tagjai is kaptak soron kívülit, idén másodszorra. Nem árt az óvatosság: megesett már korábban is az a csúfság, hogy a hadsereg az utcára vonuló nép oldalára állt.

A kevert fajú, 10 éven belül hegemóniáját vesztő »nyugati blokk« rémképe beleillik az egyre aljasabb ellenségkereső politika eszköztárába.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2022. augusztus 07. 21:01
Talán pont egyik Asimov regényben van egy olyan robot, amely a rá kilőtt lövedékek energiáját használta fel önmaga töltésére! Na ilyen OVI!! Ezek a pojácák által írt faszságok, csak erősítik hitében , cselekedeteiben.
Szilágyi Miklós
2022. augusztus 07. 17:12
Libsikém, esetleg az Alapítvány-ból keresd már ki, mit írnak az Öszvérről... Az Öszvér külső megjelenése igen torz. Természetellenesen hosszú orra, arcán feszülő bőre, túl nyurga, ösztövér alakja, kiálló könyöke és térde komikus hatást kelt. Végtagjai furcsa szögben illeszkednek össze, amitől egy rosszul összerakott madárijesztőre hasonlít. Ez szted Viktor? nem inkább gyurcsimurcsi?
SIC
2022. augusztus 07. 15:33
És a patkány balós idióták mit csináltak annyi idő távlatából.. csak ededül uralkodtak sanyargadták a népet most végre változott a helyzet, most szívjanak a balfasz balós ganyésöpredék... A pokólba veletek!!!
csulak
2022. augusztus 07. 13:54
rotyog a libernyak moslek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!