Magyar jóléti társadalom

2022. június 14. 20:01

A 3 millió Fidesz szavazó sokba került, és ezt most a forint elinflálásával vásárolja vissza Orbán.

2022. június 14. 20:01
null
Markó Beáta
Amerikai Népszava

„A mai napon elérkeztünk az X-dik lélektani határig, amikor is 1 euróért 400 forintot kell adni Magyarországon, külföldön pedig valószínűleg még rosszabbul váltják. Hála a magyarok istenének, az országgazda 3 milliós szavazótáborát ez nem hozza különösebb izgalomba, hiszen nagy többségük maximum a faluja határáig merészkedett el életében, de azon se csodálkoznánk, ha még a saját megyéjét se járta volna körbe. Írta is valamelyikük egy FB-os bejegyzésben, hogy őt »nem érdekli az euró, mert Magyarországon forint van«. Milyen igaz! (Az is marad, amíg a jelenlegi rokoni és baráti kör van hatalmon, vagyis a magyar kormányzó élete végéig.)

A boldog elhülyültségben élő 3 milliós tömeg előtt homályban marad az is, hogy az április 3-i választáson megvásárolt (13. havi nyugdíj, szja-visszatérítés és egyebek) szavazata bizony sokba került, és ezt most a nemzeti valuta elinflálásával vásárolja vissza az idoljuk. Bevetette a jól bevált eszközt is; újabb sarcokat, úgy nevezett »extraprofitadót« vetett ki a gonosz bankokra, csúnya légitársaságokra, álnok gyógyszergyártókra és egyéb multinacionális cégekre. Tapsolt is örömében a 3 milliós tábor, mivel az is homályban marad előttük, hogy a vállalatok, intézmények az utolsó fillérig át fogják hárítani rájuk az újabb terheket. Sajnos a maradék 6 milliónak is meg kell fizetnie a magasabb összegeket, pedig nekik nincs hályog a szemükön.

(Hogy mi az »extraprofit«, nem tudjuk. Van extra meg normál? És honnantól kezdődik az extra és meddig tart a normál?) De minden rosszban van valami jó, a kaszinóknak nem kell extra adót fizetniük.

Ám nemcsak a forint-euró viszonya érte el a lélektani határt, hanem az országgazda is. Bizony nehéz napokat élt át ő is, eddig bírta, nem tovább. Nevezetesen azt, hogy kevesebb a fizetése, mint a nagy Duna-parti épület házmesterének a díjazása. Holnap (kedden) sürgősséggel tárgyalják ezt a kardinális kérdést, majd szavazásra bocsátják, hogy megemeljék-e 2 millióval az országért 13. éve harcoló első ember fizetését. Addig már csak egyet kell aludnunk, és kiderül, igennel voksolt-e a mögötte álló kétharmad?

Vannak gondok, nem is tagadjuk, viszont a kormányzó szerencsére mindenre tud megoldást, mindenre tud gyógyírt, amitől sok magyar ember lelke megnyugszik és mindjárt derűsebben néz a jövőbe.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. június 17. 05:02
Igen, a női Bartus.Még,még.....
csulak
2022. június 15. 13:33
Amerikai Nepszarra !
formaegy
2022. június 15. 13:21
Na még egy pöcegödrös kurva. Anyáddal foglalkozz, ahhoz van közöd, aki valamely utcasarkon összeszedett. Minden férfinak köszönj, mert nem tudod ki az apád!
simonvitéz
2022. június 15. 11:33
Maradjunk annyiban: Bidennék nyakra főre nyomtatták (állították elő ) a dollárt a FED közreműködésével, ennek következményeit meg most próbálják szétteriteni a perifériákra. A rubellel persze nem tudnak igy játszani, megpróbálták, nem ment. Sem a juannal. Azt már meg sem próbálják. Megjegyzem, jómagam szarok a gyenge eurora. Gazdag libsik nem tudnak most a francia rivierara menni. Ennyi." De az import...!" Ja, mostanáig azt hallottuk, mennyire kitett a magyar gazdaság, mennyire exportvezérelt. Nem kell annyi felesleges nyugati cuccot importálni! BTW készül még Nyugaton olyan cucc, amit mi ne tudnánk magunk előállítani vagy éppen Keletről beszerezni? Azt is hallottuk,jaj mennyien kényszerülnek kint dolgozni, jaj jaj jaj, London a második ...blablabla. Most akkor az nem számít, hogy a külföldön dolgozó magyarok pénze többet ér, pl mikor hazautalják szülőnek, gyereknek, vagy vásárolnak belőle, mikor hazamennek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!