Amilyen az anya, olyan a család

2022. május 01. 15:12

Édesanyám a semmiből is megteremtette a mindent.

2022. május 01. 15:12
null
Petrás Mária
Vendégszerző

Amilyen az anya, olyan a család. Édesanyám a semmiből is megteremtette a mindent. Hihetetlen gyengédséggel arra tanított minket, hogy hálával a Jóistennek, a haragot és a rossz gondolatokat kint hagyva üljünk le mindig az asztalhoz. Az anyaság központi lényege, hogy az asszony hogyan teszi az asztalra, milyen emelkedettséggel a mindennapi kenyeret. A nő legfontosabb feladata, hogy megteremtse és féltve őrizze a család harmóniáját. Ez ma minden időknél fontosabb, mert ha valami elszakad, akkor azt nehéz visszacsinálni. A harmóniateremtésen kívül nagyon fontos, hogy a gyerekeket egészen kicsi koruktól bevezessük az életbe. Mindig mindenben, amit teszünk, vegyenek részt, ellenkező esetben ki fognak esni az életből, felnőttként pedig nem fogják tudni, hogyan is kezdjék. 

Az anya olyan forrás, amely segíteni tudja a minőségi életet”

A mai iskolák kivonják a gyerekeket az életből, a mi dolgunk, hogy visszahívjuk őket: mutassuk meg, hogy teremtődik a kenyér, hogy vetik a búzát, hogy a napot imával kell kezdeni. Ezektől a kis felelősségektől a gyerek boldognak, erősnek, szabadnak fogja érezni magát. Az anyán múlik a család állapota, az, hogy a gyerekek hogyan lépnek ki nap mint nap a fészekből, és hogy jönnek vissza, miként az is, hogy a gyerekek felnőttként is visszavágyjanak a fészekbe töltekezni. Az anya olyan forrás, amely nagyon tudja segíteni a minőségi életet. Arra lettünk teremtve, hogy mindazt a jót, amit a Jóistentől kaptunk, folyamatosan árasszuk a családunk felé. Minden erőnket fel kell bányásznunk ehhez.

 

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. május 02. 11:46
IGAZA VAN MÁRIÁNAK...HAJRÁ MAGYAROK
Zsusztina
2022. május 02. 08:43
Meg amilyen az apa. Anyák napján se feledkezzünk meg róluk. :) Ha nem volnának apák, ki kéne őket találni.
Draco Paladin
2022. május 02. 02:42
Azer nem semmi ez a nyalomleny, Maris, szep munka!
simonvitéz
2022. május 01. 21:12
Az enyém is, az Isten áldja meg! Egyedül nevelt fel hármunkat apánk korai halála után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!