Illúziók nélkül kell Orbán ellen szavaznunk vasárnap, saját magunkért

2022. április 03. 07:44

Még négy év Orbán-uralom katasztrófát jelent az országnak.

2022. április 03. 07:44
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„Nem arról akarok írni ma elsősorban, mennyire irrealisztikusan elmeháborodott és valóságtól elrugaszkodott ez a propaganda, hogy önmagában már milyen súlyos károkat okozott a magyar társadalom mentális állapotára nézve, bár ez is súlyos probléma. Főleg, ha röviden megemlítjük, hogy a magyar ellenzék eközben számos nyugati híresség mellett, sikeresen elnyerte Hillary Clinton volt amerikai Firtst Lady és külügyminiszter nyílt támogatását, éppen azét a nyugati politikusét, aki maga egy valóban bekövetkező, nyílt és katasztrofális NATO-beavatkozásért, a 2012-es líbiai háborúért felel. Óriási öngól a harsogó orbánizmus közepén.

De ha a választás tétjét valóban át akarjuk tekinteni, és a cirkuszi harsogáson is túl akarunk lépni, akkor csak arra hívhatom fel a figyelmet, miért fontos vasárnap mégis elmenni, és Orbán ellen, az ellenzék listájára szavazni.

Félreérteni ugyanis a szavazás célját és hasznát egyáltalán nem szabad. Pont úgy, ahogyan az amerikai demokrata establishment és imperialista hadiipar legnagyobb kritikusai, Noam Chomsky, és Aaron Maté újságíró is látták, és nyíltan is kifejezték, Joe Biden ugyan rettenetes elnökjelölt (és elég rossz elnök is), azonban hatalma nagyságrendekkel jobb, mint Donald Trump és nyíltan folytatott agresszív fegyverkezése – úgy nekem sincs más választásom, mint hogy ugyanerre hívjam fel a mi figyelmünket is.

A nagypapás bölcselkedés mögött ugyanis világos: még négy év Orbán-uralom katasztrófát jelent az országnak.
Emlékezzünk vissza: a kaotikus 2018-as választási kampány, az elhibázott ellenzéki stratégia, a koncon való, kicsinyes marakodás utáni Fidesz-kétharmad mi mindent vett el tőlünk, amiről előtte azt gondoltuk, ez már mégsem lehetséges.”

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bito67
2022. április 04. 14:39
És négy év gyurcsányi hatalom az mi az országnak? Rablás, fosztogatás!!!!
Robertoo
2022. április 04. 00:05
Nem. Az országnak jó lesz. Nektek lesz katasztrófa.
APA152
2022. április 03. 20:11
" .... Fidesz-kétharmad mi mindent vett el tőlünk, amiről előtte azt gondoltuk, ez már mégsem lehetséges.” Mégis agyhalott,sorold már fel hogy mit vett el tőletek ? Elvette a gazdáidtól a nagymértékű lopás lehetőségét ? Elvette tőlük a korrupció lehetőségét ? Mert én mint egyszerű Magyar állampolgár csak kaptam tőle. Többet kaptam tőle a 12 év alatt,mint tőletek a "89 óta eltelt időben összesen.
drom176
2022. április 03. 19:50
Katasztrófa ? Te kis metélt farkinca! Az államcsőd közeli állapot és az IMF hitel.....na, az volt a katasztrófa a böszme idején!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!