Több kell, mint csak M-Z. P. – válasz Puzsér Róbertnek

2022. február 18. 12:42

Én abban hiszek hogy jobb időben szembenézni a valósággal, és változtatni.

2022. február 18. 12:42
null
Vágó Gábor
Magyar Hang

„Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy egy valóságban elkezdett beszélgetést később a fejünkben folytattunk. Ezért is volt rendkívül érdekfeszítő olvasni Puzsér Róbertnek a fantáziájában lévő képemmel lefolytatott beszélgetését (Márki-Zay Péter jelenleg az egyetlen esély, amit igenis meg kell játszani, Magyar Hang, 2022/4.). Az engem ért nettó hazugságokat betudom Puzsér szépirodalmi vénájának. Viszont a tőle megszokott személyes ócsárlásnál jóval fontosabb a Márki-Zay Péter-(M-Z. P.) kampány kérdése.

Puzsér Róbert fantázia párbeszédéből az első kérdést valóban én tettem fel: »Mikor veszi le a kezét M-Z. P.-ről?« Ebből a kérdésből ő azt a durván leegyszerűsítő és hazug következtetést vonta le, hogy én jól érzem magam a NER-ben. Az általa idézett beszélgetés többi mondata az ő politikai kényszerképzeteinek és az általános ellenzéki közhangulatnak a terméke. A valóságban elmondott érvemmel, miszerint Márki-Zay Péter nem miniszterelnök-jelöltként, hanem egy hetedik (neokonzervatív) párt elnökeként viselkedik, Puzsér Róbert ott, helyben egyetértett. Revansa csupán annyi volt, hogy M-Z. P. bár nem a legjobb, de az egyetlen lap a kezünkben, így meg kell játszani.

Puzsérral mindketten lelkesen támogattuk M-Z. P.-t az előválasztáson. Nekem is hatalmas elvárásaim voltak azzal kapcsolatban, hogy az új szereplővel minőségi változás jöjjön el a közéletben. Személyes csalódásommal nem vagyok egyedül. Amikor támogattam M-Z. P.-t, tisztában voltam vele, hogy számos ideológiai kérdésben másként gondolkodunk, például a nagyvállalatok adóztatása és szabályozása tekintetében. Azt vártam el, hogy M-Z. P. a közös ellenzéki álláspontot fogja képviselni, és nem a saját véleményét. Egy miniszterelnök-jelöltnek nem a személyes gondolatai, hanem a kormányprogramja érdekel. Politikai bátorságot és kezdeményezőkészséget vártam M-Z. P.-től. Ehhez képest ott tartunk két hónappal a választás előtt, hogy – példának okáért – nincsen egységes álláspont a kormány népszavazási kérdésében az ellenzéki oldalon.

Én abban hiszek – és a Puzsérnek szegezett kérdésem is erről szólt –, hogy jobb időben szembenézni a valósággal, és változtatni.”

Nyitókép: You Tube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2022. február 18. 23:07
Azt se tudjátok, hol vagytok. És kormányozni akartok. Eh.
amca
2022. február 18. 19:07
Lófax Vágó. Nem zavar ,hogy olyan moschlékkal ülsz 1 pöcegödörben,mint Púzsa senki, Márki Majmun,meg te ,Hu 9 854 785 sz. senkije,
pepita
2022. február 18. 18:13
" Én abban hiszek , hogy.............stb " Nagyapád is abban hitt 19-ben . Ugye ?? Ezek ugyanazok !!!!!!!
sagirdilsiz
2022. február 18. 18:12
Biztosan a rászavazók közül többen gondolták úgy mint Vágó---- de kecskére káposztát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!