Ma nyolc órakor megcsörrent a mobilom

2022. február 04. 21:39

Felvettem, és legnagyobb meglepetésemre Márki-Zay Péter mutatkozott be.

2022. február 04. 21:39
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Ma nyolc órakor megcsörrent a mobilom. Felvettem, és legnagyobb meglepetésemre Márki-Zay Péter mutatkozott be. Innentől szó szerint idézem kettőnk beszélgetését, szerencsére felvettem hangban. Nos, ez történt:

– Aberrált Szentesi, maga az?

– Igen, parancsoljon.

– Segítened kéne, már bocs, hogy tegezlek. Van itt egy kis gond. Gondoltam, téged hívlak fel, mégis csak harminc kilométerre nőttünk fel egymástól, te ostoba. Meg aztán, két napja senki nem veszi fel nekem a telefont. Segíts, nagyon kérlek!

– Hol vagy, Péter?

– Egy furcsa szobában, ahol tükrök vannak, fölöttem pedig Karácsony Gergely freskók. Kínoznak, gyötörnek, pedig harmadik voltam, első lettem. Testem megkötözve, csak a mobilomért tudok kinyúlni. Szóval, az van, hogy jönnöd kéne velem tévévitázni.

– Muszáj nekem ebben részt vennem?

– Muszáj. Orbán viccet csinált belőlem, Deák Dani kiröhögött, Bohár Dani meg közzétette diszkrét kérésemet. Van itt az intézetben egy takarítónő, de reggel óta dolgozik, mondta, nagyon fáradt, nem jön velem megvitatni az ország helyzetét. Te jutottál eszembe, olyan érdekesen írsz, kitűnően főzöl, lehet, hogy a politikához is értesz. Vagy hülye vagyok? Nem értesz semmihez? Hülye vagy esetleg?

– Péter, nem akarlak megbántani, de mondanom kell valamit nagyon őszintén. Előrebocsátom, újabb lelki sérülést okozok neked. Mondjam?

– Mondjad, te féreg!

– Szerintem most azonnal fejezzük be a beszélgetést, utána pedig töröld a számomat. Örökre. Előbb járok bécsi keringőt Vadai Ágival, minthogy veled leüljek egy stúdióban.

(Ezen a ponton Márki-Zay megszakította a beszélgetést, már csak zihálását és a rendkívül visszataszító férfisírás mellékneszeit hallottam egy darabig…)

Testvéreim, adjatok Hálát az Összefogás Messiásának, hogy van, hogy létezik, hogy működik és hívogat! Szeretlek, Péter! Hiányozni fogsz április 3–a után!”

Fotó: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2022. február 06. 08:49
Cuki. Remélem, mi leszünk azok, akik a végén nevetnek. Erre, bár pillanatnyilag nyerésre állunk, nem vennék mérget. Reménykedjünk és az természetes, h. rajtunk NEM fog múlni, kérdés, h. kik számolják majd a szavazatokat, 2002-ben számos körben NEM volt fideszes megbízott. Egy biztos, ha a jobbosokon, rajtunk múlik, csalás, ügyeskedés kizárva. A különbség viszont a balosokhoz viszonyítva, nem igazán lehengerlő, bár a többlet a mi oldalunkon van, egyelőre.
Bátya62
2022. február 05. 18:20
Most ez vicc? Mert annak igen ocsmány. Viszont ha nem vicc, akkor még rosszabb.
..--..
2022. február 05. 16:23
-zsoltkom- "Felvettem, és legnagyobb meglepetésemre Márki-Zay Péter mutatkozott be. " Gondolom könnyen le lehet ellenőrizni, hogy a telefonáló tényleg MZP volt... és ezt a Zöldi meg is tette. Egyébként lehet, hogy bíróságra mászkál Zöldi... ha csak egy elképzelt beszélgetés volt, akkor is. Valószínű, hogy még hallunk Zöldni mondatairól mostanában... Zöldi kárára.
Rácz Gabriella
2022. február 05. 12:45
Erre már nincsenek szavak. A választásokat kell jól előkészíteni és lebonyolítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!