Közröhej, hogy a baloldal a közös lista ügyében is szerencsétlenkedik

2022. február 11. 07:17

Gondoljanak csak bele, nem a világegyetem szégyene ez az egész?

2022. február 11. 07:17
null
Volner János
Facebook

„Vajúdnak a hegyek és egeret szülnek – Még mindig nincsen közös ellenzéki lista

Közröhej, hogy a baloldali összefogás – mint egyébként mindenben – a közös lista összeállítása és nyilvánosságra hozása ügyében is szerencsétlenkedik. Bő másfél hónap múlva országgyűlési választások lesznek, és még mindig csak azt halljuk, hogy a marakodás megy a közös lista ügyén, sajtóhírek szerint a legutóbbi egyeztetésre az MSZP és a PM el sem ment.

Nagyon nincs mit csodálkozni, azok után, hogy a Márki-Zay Péternek még a saját frakciót sem engedélyezték. Gondoljanak csak bele, nem a világegyetem szégyene ez az egész? Adott egy össz-ellenzékinek mondott miniszterelnök-jelölt, aki e minőségében baloldali összefogás valamennyi pártjának első embere – papíron legalábbis – és megtagadják tőle a saját frakciót? Hogy lehet így bárkit is a választópolgároknak ajánlani?

Ez körülbelül olyan, mintha egy gyárban azt mondanák: »nézzék, ő itt vezérigazgató, de neki sem igazgatói, sem főosztály-vezetői, de még jogi tanácsadói, titkárnői és könyvelői sincsenek, mert itt mindent a takarítók, a karbantartók, meg az üzemi menzáról a konyhások döntenek el.« Ugye, milyen röhejes?

De ezzel még nincs vége. Sajtóhírek szerint a Párbeszéd Magyarországért már Márki-Zay Péter listás helyét is blokkolni szeretné, illetve azt csak úgy kaphatja meg, ha utána a PM frakciójába ül majd be. Maradva az előbbi gyáros hasonlatnál ez pont olyan, mintha a gyár alkalmazottjai azt mondanák: »ő itt a vezérigazgató, de általában be sem engedjük a gyárba. Ha nagy ritkán bejöhet, akkor köteles a takarítóknak, a karbantartóknak és a konyhásoknak segíteni. Mást nem csinálhat, mert akkor hazazavarjuk.«

Márki-Zay szerepe gyanúsan emlékeztet a régi kabarétréfákra, amikor egy balekra rábízták, hogy valamifajta elterelésből legyen egy napra főnök a valódi főnök helyett, vagy legyen egy napra tábornok a valódi tábornok helyett. Itt is pontosan ez megy. A valódi főnök, a valódi tábornok, meg röhög a markában, hogy elviszik helyette a balhét. És most már mi is röhögünk, bár inkább kínunkban...

Ennél jobban már nem nagyon lehet valakit megalázni. Azt hiszem, a magyar politikum baloldala elérkezett a minden fantáziát felülmúló valóság szakaszába.”

Nyitókép: Volner János Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2022. február 11. 14:45
2007 nyarán volt utoljára magasabb infláció, mint most, még a 2021. decemberi, 14 éves rekordot jelentő szintről is tovább gyorsult az árak emelkedése. 7,9 százalékos volt az infláció januárban (Központi Statisztikai Hivatal).
Lauder Stenonis..
2022. február 11. 14:06
Volner benyújtott egy módosítót, ami megnehezítette a pártok listaállítását. Utána rájött, hogy esélytelen a mostani választáson és el sem indul a szerényen saját magáról elnevezett pártjával. Szóval maximum irigykedik, hogy mások a listaállítással vannak elfoglalva. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Akitlosz
2022. február 11. 12:09
Bezzeg a Volner párt milyen profi! Milyen szép hosszú a listája!
Rocktoberi
2022. február 11. 09:35
Nekem tetszik ez a műsor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!