Venezuelában 56-os magyarok kertjében éldegélt két ara

2021. november 07. 07:32

Mi történt ebben a kertben Venezuelában az 56-ban disszidált családnál?

2021. november 07. 07:32
null
Homonnay Gergely
Facebook

„Venezuelában 56-os magyarok kertjében éldegélt két ara, vagy más néven ara papagáj. A faj - melynek egyedei Erzsikémnél valamivel nagyobbak - egyrészt a színes tollazatáról, másrészt az egészen elképesztő hangutánzó képességéről, harmadrészt pedig az intelligenciájáról híres. A színes tollazatuk nem szorul különösebb magyarázatra, merthogy látja mindenki. A hangok közül azonban nemcsak az emberi beszédet utánozza, hanem azt, amit éppen akar. És az ara akar. Hol a kutyát, ahogy a postást ugatja, máskor a fiók csukódását, de van ara, aki minden reggel megszívatja a kávéra várakozó családtagokat, mert még meg sem melegedett a kávéfőzőben a víz, ő már akkor olyan hangot ad ki mint a kávéfőző, amikor lefőtt a kávé. És ilyenkor anya és apa együtt sprintel, mert még mindig nem tanulták meg, hogy csak a papagáj járatja velük a bolondját.

Az arák olyan intelligensek, hogy sok embertől eltérően logikai következtetéseket is képesek levonni, és különbséget tud tenni az emberi nyelvek között.

De térjünk rá a konkrét dologra, azaz, mi történt ebben a kertben Venezuelában az 56-ban disszidált családnál. Hát az történt, hogy egy nap látogató érkezett Magyarországról, és mivel semmi dolga nem volt, leült a kerti asztalnál egy székre.

– ¡Hola! – üdvözölte a Magyarországról jött idegent a derék szárnyas. 
– !Hola! – köszönt vissza az idegen, majd a madár előbb tv-.reklámokat mondott fel, majd ugatott párat, és hogy teljes legyen az öröme a közönségnek, műfajt váltott, és elkezdett teli torokból flexelni, ahogy azt a szomszédból (szintén 56-os magyar) annyiszor hallotta. Hosszú, és egyre gyötrőbb percek teltek el, mire elfogyott a vendég türelme. 
– Faszomért kell ezt neked csinálni – méltatlankodott, de valójában magának mondta mindezt. Nem feltételezte. hogy reagálni fog rá a papagáj. Reagált. 
– Ku*va anyád – vetette oda magyarul.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. november 08. 01:44
A mesterséges intelligenciákat is, amiket direkt emberekkel való beszélgetésre fejlesztettek ki, az emberek pillanatok alatt megtanították arra, hogy - káromkodjanak - szexisták - rasszisták és - homofóbok legyenek. Minden eddigi kísérletet kénytelenek voltak abbahagyni..... például: Eltávolítottak egy chatbotot, mert bántalmazta a homoszexuálisokat a Facebookon https://liner.hu/eltavolitottak-egy-chatbotot-mert-bantalmazta-a-homoszexualisokat-facebookon/ "a szöuli Scatter Lab startup mérnökei alkották meg, akik azóta már megbánhatták az applikáció kifejlesztését, hiszen rengeteg bejelentést kaptak az LBGTQ-közösségtől és a fogyatékossággal élőktől, valamint a színes bőrű júzerektől, hogy zaklatja őket Lee Luda. "Bocsánatot szeretnénk kérni a kisebbségekkel szembeni diszkriminatív jellegű kijelentésekért. Mindezek egyáltalán nem tükrözik azt, amiben a cégnél hiszünk, ezért az elkövetkező napokban azon fogunk dolgozni, hogy a frissítésekkel elkerüljük a gyűlöletbeszéd felbukkanását” – áll a vállalat hivatalos közleményében." "Azt sajnos nem lehetett előrevetíteni, pontosan milyen szövegeket generálhat az AI, így az obszcén, rasszista és szexista kinyilatkoztatásokat sem tudták megakadályozni. Az egyik párbeszédben Luda azt írta, "igazán gyűlölöm a leszbikusokat, akik félelmetesek”, a másik konverzáció során pedig "szexrabszolgának” állították be az AI-t, aki mocskosabbnál mocskosabb ötleteket adott a felhasználóknak. 2016-ban már történt hasonló eset, amikor a Microsoft Tay AI chatrobotját mindössze 16 órával a beüzemelése után leállították, mivel a tinédzserek hangján beszélő mesterséges intelligenciát arra tanították be, hogy rasszista Twitter-bejegyzéseket tegyen közzé a világhálón."
linkeloe
2021. november 07. 22:51
h.g. ! Maradj a macskáknál! Valószínű,hogy papagájt dugni macerásabb!
amca
2021. november 07. 18:43
Ezt megverte a Jehova. Budzyk is. Hébér is Ronda is . A kutyának se kell.
Aerion
2021. november 07. 16:51
Buzeráns bolsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!