Diktátorok csapdájában – így került egy csomó iraki kurd a lengyel-belarusz határra

2021. november 09. 13:40

A határkerítésbe belefutó menekülők diktátorról diktátorra menekülnek élhetetlen hazájukból.

2021. november 09. 13:40
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Azonnali.hu

„A lengyel-belarusz határkerítésbe belefutó menekülők diktátorról diktátorra menekülnek fejvesztve élhetetlen hazájukból, és autoriter hatalmak, valamint korrupt és cinikus nyugati olajcégek csapdájában vergődnek.

November 8-án, délután a ködös lengyel őszben tumultuózus jelenetek alakultak ki a mostanában igen feszült helyzeteket eredményező lengyel-belarusz határon.

Nem csupán a hosszú belarusz autópályán vonuló menedékkérő tömegek, vagy a belarusz határőrök erőszakoskodása és a lengyel határőrök kerítés mögüli könnygázzal való oszlatása volt – ugyan elkeserítően feltűnő – mindebben, hanem az is, hogy a videókon a kétségbeesetten az Európai Unióba átjutni kívánók feltűnően nem arabul beszélnek vagy kiabálnak a krízis során, hanem szoráni nyelven, ami a kurd déli, iraki dialektusa.”

Nyitókép: MTI/AP/BelTA/Szerhíj Selega

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2021. november 10. 06:56
Harcoljanak otthon egy olyan világért ami jó nekik.
ujferi
2021. november 09. 20:45
Az a baj a világban, hogy az éhezés erekciót okoz és az pedig népszaporulatot az pedig konzerválja a nyomort és itt a farkába harap a kígyó... Nem ok nélkül vannak és voltak államhatárok ...
Gèbi
2021. november 09. 20:04
"A határkerítésbe belefutó menekülők diktátorról diktátorra menekülnek élhetetlen hazájukból." Féligazság. Pont a lényeg van elhallgatva. Mitől élhetetlen a hazájuk? Azért mert a vallásuknak köszönhetően olyan brutális népszaporulatot produkáltak/produkálnak, hogy azok eltartására már nem képes az általuk lakott földterület. Ehhez hozzájárul még az, hogy az iszlám az utóbbi 300 évben nem hozott létre semmi újat, ami látható náluk, azt a fehér ember építette.
Ben Jeremiah
2021. november 09. 19:46
" diktátorról diktátorra menekülnek élhetetlen hazájukból." Irakban már demokrácia van, az usákok elvitték oda. Miféle diktatúra elől menekülnek? Meg hát egy diktatúra elől a gyengék - nők, gyermekek - szoktak menekülni, nem pedig a diktatúra harcosai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!